Израел нанесе нови въздушни удари по ивицата Газа за първи

...
Израел нанесе нови въздушни удари по ивицата Газа за първи
Коментари Харесай

Израел нанесе нови удари в Газа

Израел нанесе нови въздушни удари по линията Газа за първи път след примирието, което постави завършек на 11-дневния спор предишния месец. Нападението е в отговор на запалителни балони, изстреляни от палестинска територия. Това е първо тестване за новото държавно управление на Израел, управлявано от Нафтали Бенет, което се закле едвам преди три дни.

Израелските военни обявиха, че техни самолети са атакували въоръжените сили на Хамас в град Газа и южния град Хан Юнис в ранните часове в сряда и са били ``готови за всички сюжети, в това число обновяване на боевете в лицето на продължаващите терористични актове, произлизащи от Газа``, съобщи в. Гардиън.

Ударите са в отговор на изстрелването на запалителни балони, които съгласно израелската пожарна команда, са предизвикали 20 пожара покрай границата с Газа. Балоните пък са резултат от проява на израелски националисти в Източен Йерусалим, по време на която израелската полиция употребява гумени патрони против палестинците, протестиращи против марша.

Говорител на Хамас, потвърждаващ израелските офанзиви, съобщи в Туитър, че палестинците ще продължат да ``защитават своите права и свещени места`` в Йерусалим.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР