Израел е започнал ограничени сухопътни операции в Ивицата Газа в

...
Израел е започнал ограничени сухопътни операции в Ивицата Газа в
Коментари Харесай

Имаше набези. Израел започна ограничени сухопътни операции в Ивицата Газа

Израел е почнал лимитирани сухопътни интервенции в Ивицата Газа в нощта на неделя против понеделник. За това оповестиха израелските въоръжени сили, представени от.

Новината идва на фона на в Газа след началото на войната сред Израел и палестинската паравоенна формация Хамас , оповестена от Европейския съюз (ЕС) , Съединени американски щати и други страни за терористична.

В отговор на от 7 октомври Израел стартира да нанася ракетни удари над Газа, където живеят 2,3 млн. души .

Сега Израел оповестява и за сухопътни нападения против въоръжените сили на Хамас.

„ През нощта имаше нападения на танкови и пехотни сили. При тези нападения се убиват отряди от терористи, които се приготвят за идващия стадий от войната ни “, сподели на брифинг представителят на израелската войска Даниел Хагари .

По думите му при сухопътните офанзиви са направени и опити да се събере информация за 222 души , взети за заложници от Хамас.

Въоръженото крило на паравоенната организация от своя страна заяви, че негови бойци са се сблъскали с израелски сили в Газа и са унищожили част от военното съоръжение на Израел.

„ Бойците се сражаваха с проникналите сили, като унищожиха два булдозера и един танк и принудиха силите да се отдръпват, преди да се върнат в базата “, се споделя в изказването на Хамас. Властите в Израел не са коментирали тази информация.

Успоредно с интервенциите по суша Израел продължава да нанася и въздушни удари над Газа. В понеделник армията заяви за нови 320 изумени цели на Хамас, като измежду тях са десетки командни и наблюдателни постове, както и системи за изстрелване на противотанкови ракети.

По данни на здравното министерство в Газа 436 души са починали вследстие от въздушните офанзиви на Израел през последното денонощие.

Ройтерс добавя, че има доста скупчване на израелски войски по границата с Газа. Не се знае обаче по кое време ще стартира масираната сухопътна офанзива на Израел против територията, за която се приказва.

Ивицата Газа на Израел. В резултат от военните дейности сред Израел и Хамас досега са починали 1400 души от страна на Израел, а управляващите в Газа оповестяват за над 5000 жертви от палестинска страна.
 Израел и разногласието за земите. Кое къде е на картата?  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР