Израел е регистрирал рекорден брой тежки случаи на COVID-19 от

...
Израел е регистрирал рекорден брой тежки случаи на COVID-19 от
Коментари Харесай

ЧЕРЕН РЕКОРД В ИЗРАЕЛ: Ваксинираното население с пик на тежки случаи на ковид

Израел е записал рекорден брой тежки случаи на COVID-19 от началото на пандемията. Към момента 1229 тежко заболели се лекуват в лечебни заведения. Предишният пик бе на 26 януари 2021 година с към 1185 съществено заболели, заяви изданието " The Times of Israel ". Въпреки това в страната от понеделник се чака следващо разхлабване на ограничаващите ограничения.

Междувременно проучване на университета " Бар-Илан " в Израел показва имунизираните са изложени на по-малък риск от дългия Ковид (дълготрайни последствия след преболедуване), в сравнение с неимунизираните.

Всички случаи са изследвани в началната фаза на имунизационната акция от март 2021 година насам. Над 3000 души, на които е бил изработен PСR-тест, са били прегледани за вероятно съществуване на признаци на дългия Ковид. 951 от тях са имали несъмнено потвърдена зараза.

Резултатите сочат, че хората с базисна имунизация против Ковид съумяват по-добре да се оправят с възможна зараза. " Това е спомагателен мотив в интерес на имунизациите ", споделя епидемиологът Майкъл Еделщайн, член на изследователския екип
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР