Израел е осуетил терористични атаки, планирани от двама поддръжници на

...
Израел е осуетил терористични атаки, планирани от двама поддръжници на
Коментари Харесай

Израел осуетил атентат на поддръжници на Ислямска държава

Израел е осуетил терористични офанзиви, планувани от двама поддръжници на " Ислямска страна " от Източен Йерусалим , оповестяват локалните медии.

Твърди се, че задържаните терористи са възнамерявали да приготвят заряди и взривни устройства , които да употребяват против израелските сили за сигурност. Полицията и израелската работа за вътрешна сигурност " Шин Бет " обаче са съумели да предотвратят офанзивата.

Разследването е било подхванато от " Шин Бет " дружно с полицейското ръководство в Йерусалим, по съмнения за приготовление на бомбени атентати от поддръжници на ИДИЛ. Задържан е 23-годишен мъж от Джебел Макбар в Източен Йерусалим, а след това и негов другар - 21-годишен гражданин на същия квартал.
 Нетаняху: Газа е анклав на ДАЕШ
Нетаняху: Газа е анклав на ДАЕШ

Макрон: Мирният развой за Палестина би трябвало да се възобнови

Разследването е открило, че двамата обвинени са почнали да поддържат идеологията на " Ислямска страна " , откакто са гледали наличие на терористичната организация в интернет, изключително в " Телеграм ", в това число видеоклипове на изтезания.

Повлияни от медиите на терористичната организация, двамата решили да извършат терористични офанзиви. Те почнали да се образоват в изработването на избухливи заряди, само че проектите им били разкрити от полицията.

Освен това против един от обвинените ще бъде формирано и следствие за педофилия, откакто в телефона му по време на претършуване, обвързвано с обвиняванията в тероризъм, е открит материал с малолетни.

" През миналата година регионалната полиция на Йерусалим и " Шин Бет " осуетиха десетки офанзиви и опити за такива в региона на Йерусалим по разнообразни способи, както с помощта на активността на разследващо и проверяващо равнище, по този начин и с помощта на бдителността, професионализма и бързата реакция на полицейските чиновници на област Йерусалим и силите за сигурност, настоящи в другите браншове ", се показва в взаимно изказване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР