Израел атакува отряд от бойци, изстреляли противотанкова ракета на израелска

...
Израел атакува отряд от бойци, изстреляли противотанкова ракета на израелска
Коментари Харесай

Напрежението между Израел и ''Хамас'' доведе до жертви

Израел нападна отряд от бойци, изстреляли противотанкова ракета на израелска територия, заяви пресслужбата на армията, предава БГНЕС, базирайки се на РИА Новости.

Над 200 ракети бяха изстреляни през вчерашния ден от Ивицата Газа в цялостен Израел и израелската войска отговори, като удари над 130 военни цели в анклава. Израелските военни обявиха, че са умъртвили 15 бойци на ``Хамас`` и техен пълководец. Израелски медици оповестиха, че шест  цивилни са ранени от ракетен обстрел, предава в. ``Гардиън``. Обстрелът продължава. В градовете в съседство с Ивицата Газа и в град Ашкелон звучат въздушни сирени. 

Вчера минимум 305 души бяха ранени, когато израелската полиция нахлу в джамията Ал-Акса в Източен Йерусалим. Това е третото най-свято място в света за мюсюлманите. Евреите назовават ​​района ``Храмовата планина``, защото твърдят, че в древността там са се намирали два еврейски храма. Израел причисли Източен Йерусалим, където се намира Ал-Акса, по време на арабско-израелската война през 1967 година, а през 1980 година целият град стана част от Държавата Израел. 

В понеделник бойното крило на придвижването Хамас, което управлява линията Газа ``Иззадин ал Касам`` излезе с изказване, призовавайки израелските управляващи да изтеглят всички чиновници по сигурността от Храмовия хълм до 18:00 часа локално време, както и да освободят всички арестувани по време на конфликтите.

След предизвестието радикалните сили на Хамас изстреляха повече от 45 ракети против Израел. Ракетите са изстреляни от бранша Газа по разнообразни градове, като най-малко 6 са били ориентирани против Йерусалим, заяви представителят на военното министерство Джонатан Конрикус. Той предизвести, че Израел гледа съществено на този обстрел и няма да го остави без отговор.

``Хамас ще понесе отговорност за всички офанзиви против Израел от линията Газа``, сподели Конрикус.

Палестинската формация ``Ислямски джихад`` пое отговорност за нанесени 30 ракетни удара против град Сдерот в отговор ``на нападателните дейности на израелските сили за сигурност против палестинските младежи в джамията Ал-Акса``. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР