Изработва се специален софтуерен продукт, който ще улесни работата на

...
Изработва се специален софтуерен продукт, който ще улесни работата на
Коментари Харесай

Дончев: Специален софтуерен продукт ще улесни работата на секционните избирателни комисии

Изработва се специфичен софтуерен артикул, който ще улесни работата на секционните изборни комисии, най-много да ревизират дали имат неточности при протоколите, съобщи вицепремиерът Томислав Дончев пред публицисти, след откриването на цех в ловешкото село Баховица.

По думите му това са най-сложните избори поради размера цифри, който би трябвало да се обработят, изключително в София, по тази причина се взимат всички вероятни ограничения да не се повтаря обстановката с "Арена Армеец " от 2015 година Променен е Изборният кодекс, организацията по приемането на книжата, повишен е съставът на Общинската изборна комисия, ще има доста повече експерти.

"Всичко, което е можело да се направи, е в ход, и се надявам изборният развой да е безпроблемен ", добави Дончев.

Според него през последните 10 години естествена, европейска, цивилизована акция като политически причини не е видял, което е неприятно.

"От това страда демокрацията. Нормално е всеки претендент да показа себе си - хрумвания, стратегия, платформа, това което желае и може, и да се състезава с другите. Много постоянно се трансформира в съревнование по напръскване с тиня, което не дава на жителите късмет да създадат разумен политически избор ", сподели той и уточни, че това, което зависи от страна на страната, държавното управление, Централната изборна комисия, ще бъде направено, с цел да има почтена акция.

Битката за София дефинира като тежка и конкурентна.

Дончев разяснява и обстановката в БНР, и дефинира случилото се като неприятно и неприемливо.

"Не единствено прекъсването на сигнала, самото чувство, че някой е в положение да въздейства на национална медия. Не знам дали е истина, или не, само че самото чувство е проблем. Това ерозира доверието в медиите. Ако доверието към голяма част от политиците към този момент е ерозирало, в случай че загубим и доверието в медиите, към този момент няма да имаме връзки, които да крепят обществото ни като едно цяло ", съобщи още вицепремиерът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР