Изпращаме една доста комплицирана учебна година, за щастие информацията ми

...
Изпращаме една доста комплицирана учебна година, за щастие информацията ми
Коментари Харесай

Владимир Христов: Компромис с качеството в езиковите курсове нямаше през тази година

„ Изпращаме една много комплицирана образователна година, за благополучие информацията ми от сътрудниците от цялата страна е, че образователната година ще завърши сполучливо , само че това стана допустимо на неимоверните старания на всички – учители, възпитаници и не на последно място и родители “, уточни пред БНР Владимир Христов, член на УС от Асоциацията на езиковите центрове в България.

„ През юни и юли предстоят изпитите за интернационалните документи по езици и лятото на тези възпитаници ще е по-дълго. За тях беше най-критично да се върнат в клас, с цел да могат да се приготвят и имам вяра, че се справихме.

Ние сме провеждали и различен път отдалечено образование и виртуални класни стаи и компромис с качеството нямаше. Проблемите ни бяха както и за общообразователните учебни заведения, децата се измориха от онлайн образованието ", разясни специалистът.

По думите му в този момент се наблюдва засилен интерес към езиковите занимални, оферират се също езикови ваканции в България и чужбина. Христов предизвести родителите деликатно да сортират уредниците на летни езикови стратегии , дали компанията има задоволителен опит в това.

Как се организират изпитите и матурите в Израел ? Там не е анулирана заповедта на Министерството на просветата матурите да се организират в скривалищата. Има и спомагателни дати за изпитите през юни.

Първите матури за 2021 г в Израел бяха по математика и те са организираха предходната сряда, в самия кипеж на войната. В крайграничните с Газа региони, напряко ги насрочват за последващи месец. Учителите се преценяват и с разпореждането на министерството на опазването на здравето . Изпитите са диференцирани - има зрелостници, които желаят да вземат матурата на най-ниското равнище, други - на приблизително и относително по-малко - на високо равнище. В дипломата има значение освен каква оценка по дадения предмет имаш, а и на какво равнище си се явил. Обикновено учениците се презастраховат и се явяват и на едно равнище - по-ниско от това, за което имат упоритости, с цел да имат най-малко там най-голям бал. Това е позволено, само че значи повече пространства.




Скривалището на учебните заведения от време на време не е задоволително като помещение. Ползват се такива на прилежаща социална постройка, само че отново има зрелостници, които държат изпита в класни стаи. 

Престоят още 7 типа матури. Част от тях са наложителни като математика, иврит, британски, а останалите - по желание. Тези, които са избрали образование с избран профил имат наложителни изпити по него. Военните се тревожат, че в случай че се забавят матурите и приемните изпити за университетите, може да се забави влизането на следващия набор в казармите , където служат и девойки, и момчета. За някои от специалностите, армията дава стипендии за университетите. Те също са на база на резултатите получени на матурите
Още по тематиката в звуковите файлове.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР