Изпращам ясно послание - слагам точка на този въпрос, няма

...
Изпращам ясно послание - слагам точка на този въпрос, няма
Коментари Харесай

Мицкоски, ВМРО-ДПМНЕ: Слагам точка, няма да има конституционни промени в РСМ под български диктат

" Изпращам ясно обръщение - поставям точка на този въпрос, няма да има конституционни промени (в РСМ) под български диктат. Няма да има нито в този момент, нито по всяко време в бъдеще. ВМРО-ДПМНЕ няма да върви против личния си народ ". Това сподели водачът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски, представен от БГНЕС.

 

Мицкоски сподели, че има " доста хора, с които се е срещал, разнообразни дипломати, задгранични представители, които са казвали, за какво не отстъпите пред българските претенции ", само че той им отговарял по следния метод: " Елате господа в Македония. Елате да видите, кои са нашите битки и премеждия, с цел да разберете историята ни и да чуете народа какво мисли и по какъв начин страда ".

 

Мицкоски обърна особено внимание на въпроса за конституционните промени в РСМ.

 

„ По отношение на тематиката с конституционните промени, през миналите две седмици бяхме очевидци на жестока хайка от страна на ръководещите. На море от дезинформация, лъжливи етикети. Това бе подбудено от нервността на СДСМ и ДСИ (двете ръководещи партии - бел.ред.), които ясно ни признаха, че нямат проект за отбраната на Македония с изключение на да не престават да желаят това, което България желае от нас. Това тяхно държание ми стана ясно. Бях наясно, че те не желаят контракт и че се забъркат в неистини, заради липса на кураж да се изправят пред народа и това, което народът желае. Направих две оферти за излаз, които се основават на отбраната на националните ползи, на нашата еднаквост и език, които в това време дават гаранции за продължение по пътя на европейското ни бъдеще. След две седмици, бягайки от отговора да оповестят кое предложение одобряват, излиза наяве, че те отхвърлят историческият късмет за бъдещето на Македония, те взеха решение да работят за себе си в поддръжка на българския диктат ", сподели Мицкоски и акцентира:

 

" Тази тематика, наблягам, поставям точка на тази тематика с ясно обръщение - конституционни промени под български диктат няма да има нито в този момент, нито по всяко време в бъдеще. ВМРО-ДПМНЕ няма да върви против личния си народ. Това нещо споделих преди година, близо до тук пред държавната постройка. Казвам го и тук: Няма да има конституционни промени под български диктат до момента в който бент съм ръководител на ВМРО-ДПМНЕ ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР