Използвайки маски, докато сме , подлагаме кожата си на постоянно

...
Използвайки маски, докато сме , подлагаме кожата си на постоянно
Коментари Харесай

Как да се погрижим за кожата си, докато използваме предпазни маски?

Използвайки маски, до момента в който сме, подлагаме кожата си на непрекъснато раздразнение. Триенето на плата върху лицето ни сигурно травмира повърхностния пласт на кожата. Освен това под тъканта може да се натрупа себум, пот, нечистотия и прекалено събиране на на едно място заради разтичане. Точно това са и аргументите за обриви и поява на акне, изключително в областите, в които маската има директен досег до кожата. Да не приказваме, че в случай че я носите с часове, тя може да провокира и поява на синини. Има 3 значими правила, които е добре да спазим, с цел да може кожата ни да бъде здрава. Ето кои са те:

Помислете каква е тъканта на маската ви

Независимо от кое място купувате маската си, материята, от която е направена тя, има голямо значение и може да докара до смяна на положението на кожата ви. Експертите предлагат да заобикаляме синтетични материи и да насочим избора си към естествена материя – да вземем за пример памук. Естествените материали разрешават на кожата да диша, до момента в който синтетичните не дават тази опция.

Дайте си малко отмора от грима

Време е да използваме единствено коректор върху зачервените участъци. Нека да диша. Това няма да се получи обаче, в случай че използваме декор дьо загар, пудра и маска. Много е евентуално маската да изтрие една част от грима, само че да помогне на останалата да се остане дълбоко в порите ни. Затова знайте, че в случай че в този момент никой не обръща внимание на това каква е кожата ни под маската, след време, когато към този момент тя не ни е нужна, всички ще се заглеждат в нея, изключително в случай че тя е очевидно засегната. 

Двойно повече ексфолиране и почистваща грижа, само че с нежни за кожата артикули

Вероятно тъкмо в този момент си мислите, че най-агресивните почистващи и ексфолиращи артикули ще свършат най-голяма работа в битката против замърсяването на кожата. Това не е по този начин. Докато кожата ви е подложена на други дразнители, би трябвало да използвате  с елементарна формула за сензитивна кожа. Овлажнителите са от основно значение за предотвратяването на сухотата на кожата вследствие на маските, а продуктите с ниско наличие на салицилова киселина също биха могли да оказват помощ в битката със замърсяването на кожата, само че по много по-щадящ метод. 


 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР