Използваните рециклирани материали в опаковките на собствени продукти да нараснат

...
Използваните рециклирани материали в опаковките на собствени продукти да нараснат
Коментари Харесай

Повече рециклат в опаковките на свои марки предвижда Кауфланд

Използваните рециклирани материали в опаковките на лични артикули да набъбнат от 20 на 25 на 100 до 2025 година, реши групата Schwarz, част от която е " Кауфланд България ", оповестиха от веригата в петък.

Това се подхваща на база заключения от отчет Global Commitment 2021 на фондация „ Елън Макартър “. Инициативата цели прекосяване към кръгова стопанска система, а групата Schwarz се причисли към нея през 2018 година.

Серия от ограничения са съдействали за това в опаковките на личните марки артикули на фирмите от групата да се употребява приблизително 13 % по-малко пластмаса. Мерките включват премахване на пластмасата от опаковките, като да вземем за пример унищожаване на пластмасови капаци за еднократна приложимост при млека и други питиета, подмяна на пластмасови опаковки с хартиени, продажба на неопаковани плодове и зеленчуци. В момента неопаковани са 57% от плодовете и зеленчуците във всички вериги на " Кауфланд ".

Групата ще продължава да понижава използването на пластмаса и да употребява рециклирани материали и по тази причина е решила да усили на 25% на 100 задачите са за включване на рециклат в опаковките на продуктите на личните марки до 2025 година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР