Използването на ваксината AstraZeneсa във Великобритания потенциално може да бъде

...
Използването на ваксината AstraZeneсa във Великобритания потенциално може да бъде
Коментари Харесай

Великобритания обмисля спиране на AstraZeneca при по-младите

Използването на имунизацията AstraZeneсa във Англия евентуално може да бъде спряно за по-млади хора заради опасенията, че тя може да е обвързвана с необичаен вид кръвен съсирек, написа английският портал Metro.

Позовавайки се на Channel 4 News, порталът осведоми, че Агенцията за контролиране на медикаментите и здравните артикули преглежда оферти за ограничение на използването на тази ваксина при по-млади хора. Решението може да бъде взето през днешния ден, съобщи БГНЕС.

„ Нашият изчерпателен и обстоен обзор продължава за отчети за доста редки и характерни типове кръвни съсиреци с невисок тромбоцит след имунизацията AstraZeneсa против COVID-19. Все още не е взето решение за регулаторни действия”, съобщи изпълнителният шеф на Агенцията за контролиране на медикаментите и здравните артикули Джун Рейн. Тя акцентира, че „ хората би трябвало да продължат да се имунизират, когато бъдат извикани “.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Във федералната провинция Берлин стопират да имунизират дами п...

" Професор Локдаун”, както го назовават британците - Нийл Фъргюсън, някогашен член на Научно-консултантската група за незабавни случаи, сподели, че появяването на кръвни съсиреци при хора, които са били имунизирани, слага нови въпроси дали младежите би трябвало да бъдат имунизирани с това лекарство.

„ Що се отнася до данните все още, има от ден на ден доказателства, че съществува необичаен риск, обвързван изключително с имунизацията AstraZeneсa, само че той може да бъде обвързван на по-ниско равнище с други ваксини. Изглежда, че рискът е обвързван с възрастта и може, въпреки и доста по-малко, да бъде обвързван с пола”, сподели Фъргюсън.

„ И по този начин, колкото по-възрастни сте, толкоз по-малък е рискът, само че също е по-висок риск от ковид, тъй че уравнението полза-риск в действителност насочва доста към имунизацията. Мисля, че става малко по-сложно, когато става дума за по-млади възрастови групи, където уравнението риск-полза е по-сложно “, заключи тъй наречените проф. Локдаун.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Ваксината против COVID-19 на англо-шведската компания AstraZeneca е преименувана на Vaxzevria на 25 м...
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР