Използването на шистов газ нанася много повече вреда на климата,

...
Използването на шистов газ нанася много повече вреда на климата,
Коментари Харесай

Берлин: Втечненият газ е неекологичен колкото въглищата и нефтът

Използването на шистов газ нанася доста повече щета на климата, в сравнение с доставката на елементарен природен газ по тръбопровода, счита Министерството за отбрана на околната среда на Германия.

Според Берлин добитият посредством фракинг природен газ е тъкмо толкоз нездравословен за климата, колкото и въглищата, излиза наяве от отговор на екоминистертвото по отношение на въпрос на народен представител от партията на „ зелените” в Бундестага, оповестяват „ Дойче веле” и БГНЕС.

Освен това сгъстеният газ предизвиква доста повече щета на околната среда, в сравнение с доставеният по газопровода газ, придобит от елементарни залежи. Като цяло, министерството счита, че по време на преходния интервал природният газ може да размени въглищата и нефта, само че при оценка на вредите върху околната среда би трябвало да се регистрира и отделянето на газове в атмосферата вследствие на добива и превозването.

Използването на шистов газ, даже и да се добива в Германия, няма да има позитивен резултат за реализиране на поставените от Германия цели в региона на запазването на климата, се споделя в писмото.

Добивът на газ посредством фракинг носи опасности за други естествени благосъстояния като почвата и подпочвените води.

Еколозите се афишират изрично против фракинга поради риска от предизвикателство на местни трусове, както и поради опцията от заразяване на водоизточниците с отровни химически съединения.

Германия възнамерява да купува сбит газ от Съединени американски щати и за задачата стартира строителство на нужните терминали.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР