Изплащането на втората половина от отпуснатите еднократни помощи за ученици

...
Изплащането на втората половина от отпуснатите еднократни помощи за ученици
Коментари Харесай

Ето кога започва изплащането на другата част от еднократните помощи за ученици

Изплащането на втората половина от отпуснатите еднократни помощи за възпитаници от първи, втори, трети, четвърти и осми клас ще стартира на 15 март.

Сумата от 150 лв. ще бъде изплатена по касов или безкасов път, според от изразеното в заявката предпочитание на родителя. Не е належащо наново подаване на документи, оповестяват от Агенцията за обществено подкрепяне (АСП).

Ако ученикът не е траял образованието си през втория образователен период (освен в случай че това е невероятно заради здравословното му състояние), втората половина от помощта не се изплаща, а изплатената към този момент първа половина от 150 лв. предстои на връщане, припомнят от ведомството. Същото важи и в случай, че ученикът е позволил в границите на един месец от образователната година отсъствия от 5 образователни часа без уважителни аргументи, прецизират от АСП.

През август, когато се изплащаше първата част от сумата, от общественото министерство показаха, че тя ще бъде предоставена на фамилиите на над 85 000 деца, записани в първи и осми клас или продължаващи образованието си във втори, трети и четвърти клас. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР