Изплащането на пенсиите през януари 2023 година чрез пощенските станции

...
Изплащането на пенсиите през януари 2023 година чрез пощенските станции
Коментари Харесай

Изплащането на пенсиите ще бъде между от 9 до 20 януари

Изплащането на пенсиите през януари 2023 година посредством пощенските станции ще стартира на 9 януари (понеделник) и ще завърши на 20 януари (петък).

Според Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж пощенските станции изплащат пенсиите и добавките към тях в интервала от 7-о до 20-о число на месеца, за който се отнасят, само че когато тези дати са неработни дни, какъвто е казусът със 7 януари (събота), изплащането стартира при започване на идващия работен ден – 9 януари.

То ще се прави съгласно направен график, който ще бъде разгласен във всяка една от пощенските станции, оповестяват от Национален осигурителен институт.

Преводите на сумите за януарските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат осъществени на 9 януари.

Графикът за всички типове заплащания, осъществявани от Националния застрахователен институт към обезпечените лица и пенсионерите, се актуализира всеки месец и е наличен през интернет страницата на института, графа " Календар на заплащанията ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР