Изплащането на еднократната добавка от 75 лева на пенсионерите, които

...
Изплащането на еднократната добавка от 75 лева на пенсионерите, които
Коментари Харесай

Всички ваксинирани пенсионери, независимо от възрастта, ще получат по 75 лева

Изплащането на еднократната добавка от 75 лв. на пенсионерите, които се имунизират, ще стартира още на 1-и февруари, преди изплащането на пенсиите. За да получат парите си идващия месец, условието е те да са се имунизирали до 25-и януари. Това съобщи шефът на Националния застрахователен институт Ивайло Иванов след съвещание на парламентарната обществена комисия:

" Имаме упоритостта и работим да бъдат изплатени още на 1 февруари, директно след приключване на месеца. Данните, които чакаме за изплащането на тези 75 лв., би трябвало да ни бъдат предоставени до 25-ти януари от Министерството на здравеопазването ".

Всички пенсионери, без значение дали са навършили 65 години или не, ще получават еднократната добавка от 75 лв., в случай че се имунизират в интервала от януари до юни, посочи общественият министър Георги Гьоков пред депутатите: " Това заплащане от 75 лв., този тласък от 75 лв., ще бъде получен от всеки пенсионер, който сложи първа доза, сложи бустерна доза, или приключи през този интервал - от януари до месец юни, имунизационния си проект, т.е. трите дози ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР