Изписаха първия интубиран пациент с COVID-19 у нас. 49-годишният военнослужещ

...
Изписаха първия интубиран пациент с COVID-19 у нас. 49-годишният военнослужещ
Коментари Харесай

Спасяването на интубирания пациент в Пловдив билo истинско чудо

 Изписаха първия интубиран пациент с COVID-19 у нас. 49-годишният военнослужещ от Карлово пребори ковид след седмица на апаратна вентилация в профилираното поделение на болница " Пълмед " в Пловдив.

Лекарите от лечебното заведение споделят, че са доста щастливи след положителната развръзка и ще продължат да работят с цялостни сили.

" Пациентът беше признат в не толкоз тежко положение. Имаше температура, кашлица, изнемощялост. При направените проучвания и доказаната проба се видя, че има тежка дихателна непълнота. Наложи се интубация. Бяхме очудени, тъй като той самичък слезе от колата за спешна помощ и очевидно нямаше сериозен проблем. 7 дни беше на апаратна вентилация. След като излезе от комата сподели, че е доста благополучен, че ни вижда. Нямаше мемоари за датата и това, което му се е случило. Спазихме рекомендациите за лекуване с хлорофхин, антибиотици. Предполагаме, че се е заразил от негов непосредствен, който е бил в Англия ", описаха лекарите на първа линия.

По думите им от болничното заведение са изписани още двама пациенти с COVID-19, само че техните случаи били по-леки.  В момента има трима настанени с ковид, като едната жена е с съпътстващи болести и е на апартна вентелация.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР