Изпълняващият длъжността министър-председател на Афганистан, излъчен от талибаните, Мохамад Хасан

...
Изпълняващият длъжността министър-председател на Афганистан, излъчен от талибаните, Мохамад Хасан
Коментари Харесай

Талибаните обвиниха САЩ и ЕС за икономическата криза и замразяването на $9,5 милиарда

Изпълняващият длъжността министър-председател на Афганистан, излъчен от талибаните, Мохамад Хасан Ахунд, прикани интернационалната общественост да признае администрацията на талибаните. Това се случи на конференция в Кабул, на която беше разисквана икономическата рецесия в страната.

" Призовавам особено ислямските страни да не чакат други и да поемат водещата роля в формалното признание на нашето Ислямско емирство ", съобщи Ахунд, представен от международните организации.

Според новата власт в страната, това ще помогне за ускорение на напъните, ориентирани към справяне с тежки стопански и филантропични проблеми, пред които е изправена Афганистан.

Към момента нито една страна към момента не е признала новото държавно управление, което талибаните публично назовават ​​Ислямско емирство Афганистан. Чуждестранните държавни управления следят по какъв начин ултраконсервативната група на талибаните ще ръководи страната, до момента в който тя затъва все по-дълбоко в икономическа рецесия.

Ахунд упрекна за актуалната икономическа конюнктура в страната интернационалните наказания и замразяването на към $9,5 милиарда в задграничните парични запаси на Афганистан от западните страни, водени от Съединени американски щати.

Към днешна дата страната се намира в невиждана филантропична рецесия. Според данни на интернационалните организации близо 60% от хората в 40-милионната страна нямат задоволително храна и са застрашени от гладна гибел.

Западните страни упорстват, че присъединяване на дамите в икономическите и политическите действия на Афганистан, зачитането на човешките права и равенството сред всички жители би трябвало да се трансфорат в приоритет за талибаните.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР