Изпълняващият длъжността командир на 36-та отделна бригада на морската пехота

...
Изпълняващият длъжността командир на 36-та отделна бригада на морската пехота
Коментари Харесай

Мариупол: Спасете ни както британците при Дюнкерк

Изпълняващият длъжността пълководец на 36-та обособена бригада на морската пехота Сергей Волински прикани да бъдат евакуирани бранителите и цивилните в Мариупол по модела на " Динамо " - интервенцията от Втората международна война, при която бяха избавени английски, френски и белгийски войски, блокирани край крайбрежията на Дюнкерк, Северна Франция.

През май 1940 година немската атака е спряна, когато съдружниците са обкръжени на брега. Ключова за спасяването на войските изиграват английските крайцери, които държат на разстояние немските наземни войски. Британската авиация също господства над немската, което обезпечава опция на кралството да провежда изтеглянето на войските.

" Това даде опция на съюзническите страни да избегнат злополука и да извършат евакуация. По време на евакуацията бяха избавени повече от 300 000 души. Операцията беше извършена по най-хубавия метод: лодки, кораби, цивилен кораби, риболовни шхуни. И цивилни, и военни спасяваха хора. Днес това е главното ми обръщение " Спасете гарнизона на Мариупол ". Приложете процедурата по " extraction " (извличане). Днес не е 1940 година, през днешния ден е 2022 година Хората просто ще загинат тук. Ранените ще умрат, а живите ще загинат в борба ", разгласи Волински.

Според него над 600 военнослужещи са ранени, има и ранени цивилни, които се крият от съветски бомбардировки и обстрели на " Азовстал ". На територията на завода няма условия за оказване на помощ, както и медикаменти или личен състав, който да помогне на ранените бойци, твърди той.

" Ситуацията е доста комплицирана. Имаме големи проблеми с водата, храната, някои доставки. Обърнах се към всички международни водачи, дипломати, папа Франциск – виках, доколкото можех – с цел да ни чуят и да приложат " extraction ", сподели той.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР