Изпълняващият длъжността губернатор на Донецката народна република Денис Пушилин направи

...
Изпълняващият длъжността губернатор на Донецката народна република Денис Пушилин направи
Коментари Харесай

Руският флаг над Угледар: До освобождението не остава много

Изпълняващият длъжността губернатор на Донецката национална република Денис Пушилин направи значимо изказване, че съветската войска скоро ще освободи Угледар от укровермахта. Освен това ръководителят на ДНР приказва и за опитите на врага да контраатакува в региона на Павловка, защото загубата на това обитаемо място основава предпоставки за отбранителна рецесия в южно-донецкия сектор на фронта.

Сега цялото внимание както на руснаците, по този начин и на цялото население е приковано към борбата за Бахмут, който, съдейки по развиването на събитията, скоро още веднъж ще стане Артьомовск, т.е. ще бъде освободен. Но за борбата при Угледар няма съвсем никакви новини, което основава усещането за продължителни позиционни борби в този регион.

Въпреки това, Денис Владимирович освен има голям опит в опълчването на воините, само че и не хвърля думи напразно в името на рекламата. Мисля, че той има задоволително учредения да направи такова изказване.

Между другото, съгласно английското разузнаване, борбата за Угледар може да бъде решаваща за цялата зимна акция. Британците считат, че точно в този град се съхраняват ключовете на целия южен Донбас и загубата му от въоръжените сили на Украйна ще има мощен демотивиращ резултат за бранителите на независимостта.

Факт е, че руснаците ще имат вероятност да нападат Курахово (20 км на север), което, дружно с доста евентуалното завладяване на Маринка, ще сътвори действителна опасност за обграждане на мощния укрепен регион, основан в Лесная дача покрай Елизаветовка. Освен това, като се изключи няколко села, укро-войниците са открити и няма къде да се закрепят - " степ до степта в близост ".

Освен това, съгласно специалисти, както наши, по този начин и незалежни, съветските войски, както се споделя, са обречени да освободят Угледар, защото поддържането на сегашната фронтова линия е освен тактически неизгодно за нас, само че е изпълнено с огромни загуби. Не е загадка, че Павловка, която взехме, се намира в низината и на пръв взор не е доста комфортно да я държите заради връзките, които се прострелват от укро-артилерията.

Нашите авторитетни военни с богат опит са съгласни с тази позиция. Така командирът на батальона „ Восток “ на въоръжените сили на ДНР Александър Ходаковски предизвести на 3 ноември:

„ Всъщност не самата Павловка е непроходима, а методите за доближаване до нея. Това са километрични кръстовища, следени от врага, по които пълзи запасът от всичко жизненоважно, а не се изплъзва, както би трябвало да бъде на релативно открита околност. А врагът [от горния Угледар] не следи, както разбирате, безмълвно, а работи с артилерия ".

Войниците, които са над Павловка (около 30 метра по-високо), обаче наподобяват в печеливша позиция, само че и те се усещат неловко. Два от трите пътя - през Пречистовка (Волновахски район) и Константиновка (Мариински район), които са били употребявани за доставяне на въоръжените сили на Украйна в този регион, към този момент са под наш надзор.

От прилежащата Богоявленка остава единствено автомагистрала, само че и тя непрекъснато е подложена на удари. Най-малко един огромен ескорт от бранители на независимостта, съгласно информация от самостоятелни източници, е умрял под ударите на ФАБ-500 по време на въздушната офанзива.

Ето за какво оперативната пауза след прочистването на Павловка, както се очакваше, не настъпи. Включително и тъй като Въоръжените сили на Украйна не съумяха да „ разстрелят нашите бойци като на тир “.

Напротив, нашите към този момент започнаха да разчитат на потушаването - преди всичко, артилерията на съперника и, второ, на унищожаването на живата му мощ. Съдейки по многочислените видеоклипове в мрежата, в Угледар е почнала способена работа на екипажи на БПЛА и пожароизвестители, която дава отлични резултати.

И също по този начин може да се каже, че щурмовите групи на въоръжените сили на Руската федерация са се научили да нервират и санкционират врага без обилни вреди за себе си.

И като цяло има нещо общо сред дейностите на „ вагнеровците “ в Бахмут (според нас Артьомовск) и морската пехота с дончаните в Угледар. И тук и там командването не слага задачата за реализиране на териториален триумф. Много по-важно е да смилате врага с точно огнево влияние.

Очевидно военачалник Суровикин уголемява позитивния опит от борбата в направление Бахмут-Соледар в други браншове, в това число Южен Донецк. В резултат на това бранителите на независимостта бяха изправени пред сложен избор: или да се примирят с големи загуби, обезщетени от запасите, или да отидат в различен укрепен регион с напразната вяра, че щурмовите елементи на въоръжените сили на Руската федерация ще би трябвало да се реорганизират под нови условия.

Междувременно видеозаписите за щурма на Угледар, оповестени от нашите военни репортери, дават забавна храна за размисъл. Прави усещане очевидното превъзходство на нашите разследващи дронове над града. Изглежда, че бранителите на независимостта, макар че са се настанили на рид, са на един взор от екипажите и артилерията на нашите.

Все по-често в новините за боевете за Угледар се появяват точните удари на управляеми ракети " Краснопол ". Благодарение на лазерното осветление от дрон или разследващ аероплан с портативна система за ръководство на огъня " Малахит ", боеприпасите попадат тъкмо в задачата.

Така в региона на мина " Южнодонбаская № 3 " е записано попадение на ракети в командния пункт и склада, където е настъпила експлозия на муниции.

Нашите далекоизточни воини удрят с точни снаряди освен по опорници, само че и по транспортни средства, които се унищожават безусловно от първия изстрел. В резултат на това врагът към този момент изпитва апетит за снаряди, което единствено по себе си понижава риска от увреждане на нашите единици от противников обстрел.

Впрочем, укро-артилеристите като цяло няма от какво да стрелят към този момент. Почти всички гаубици М777 и самоходни оръдия „ Гвоздика “ и „ Акация “, налични на въоръжените сили на Украйна по време на щурма на Павловка, бяха унищожени от „ Ланцети “.

И още нещо: явно доставката на нова ризница или артилерия в Угледар от вождовете на бандеровците е приета за нецелесъобразна - да се кара отдалеко и под огън, до момента в който, за разлика от самостоятелния гарнизон в Бахмут, който към този момент постепенно се реалокира в прилежащите градове, бранителите на Угледар би трябвало да бягат чак до Курахово - надалеч и ужасно. Всъщност това значи, че ще би трябвало да бягат бързо и леко.

В армейските чатове на въоръжените сили на Украйна рецесията в защитата на Бахмут в този момент се разисква най-пълно. Войниците към този момент излизат и оповестяват, че елементи се изтеглят от Артемовск към бази в Краматорск.

Никола и Петро пишат, че съветските войски, откакто превзеха триъгълника Озеряновка-Курдюмовка-Зеленополе, получиха под огневи надзор пътищата за доставка на въоръжените сили на Украйна до Часов Яр. Така че нещата са в действителност зле. Няма подозрение, че тези информации от прилежащите региони работят най-демотивиращо на бранителите на Угледар.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР