Изпълнителното бюро на БСП и колективните органи на партията ще

...
Изпълнителното бюро на БСП и колективните органи на партията ще
Коментари Харесай

Положихме максимални усилия. БСП решава в понеделник кога да върне мандата

Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и груповите органи на партията ще решат на заседание в понеделник по кое време да върнат третия мандат за сформиране на държавно управление. Това сподели депутатът от партията Филип Попов в ефира на "Панорама " по Българска национална телевизия вечерта в петък.

Новината идва, слад като малко по-рано водачът на "Има подобен народ "(ИТН) Слави Трифонов заяви в изключително изказване по партийната си телевизия, че Има Такъв Народ се отдръпва от договарянията за сформиране на държавно управление. Причината, която уточни Трифонов, е, на която се разисква развиването на договарянията.

Във видеото от срещата на Демократична България Иванов не разкрива конфиденциална информация, нито издава, че има подмолни взаимоотношения или секрети схеми. Трифонов обаче видя двуличие в скрито записаната среща и мотив да се отдръпна от договарянията за нов кабинет.

" "БСП за България " положихме оптимални старания. Отговорно, транспарантно, градивно, държавнически подходихме ", споделя Попов пред Българска национална телевизия. По негови думи при липса на опция за сформиране на кабинет би трябвало да се преценяват рисковете пред страната и те да бъдат изчистени, в случай че е допустимо.

Един от тях съгласно него е да се остави Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) без ръководител. Депутатът добави, че след изказването на Слави Трифонов възможностите за съставянето на кабинет "не са позитивни ".

В профила си във "Фейсбук " водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява обстановката, като не заяви съответни дейности на партията.

"Оттук нататък ние ще се водим в дейностите си единствено от две неща: Конституцията на Република България и решенията на Националния съвет на Българска социалистическа партия и Коалиционния съвет на "БСП за България ", сподели тя.

По-рано денем Нинова на конференция, че Българска социалистическа партия има намерение да задържи третия мандат най-малко до 15 август, защото най-ранната дата, на която може да завърши процедура по избиране на нов ръководител на КЕВР по нейни думи е 12 август. Процедурата е нужна, откакто Конституционният съд реши, че изборът на досегашния ръководител е бил противоконституционен.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР