Изпълнителният председател на Българската стопанска камара /БСК/ Радосвет Радев се

...
Изпълнителният председател на Българската стопанска камара /БСК/ Радосвет Радев се
Коментари Харесай

Нено Димов обсъди с работодатели въвеждането на такси за дрехи втора употреба

Изпълнителният ръководител на Българската стопанска камара /БСК/ Радосвет Радев се срещна през днешния ден с министъра на околната среда и водите Нено Димов, заяви пресцентърът на БСК.

Двамата са разискали опциите за задълбочаване на партньорските връзки сред министерството и работодателските организации, съобщи Българска телеграфна агенция.

Повод за срещата е концепцията за въвеждане на продуктови такси върху излезлите от приложимост текстилни произведения, за което БСК бе сезирана от Асоциацията на преработвателите и търговците на облекла втора ръка (АПТДВУ) при започване на август. Радосвет Радев е показал, че по данни на Асоциацията вносът на облекла втора ръка у нас е приблизително по 30 тона на денонощие, като съвсем половината е за реекспорт (основно за страни отвън ЕС), а едвам 2-5 на 100 от стоките подлежат на заличаване. В тази връзка е и упованието на АПТДВУ предвижданите нови продуктови такси да не важат за целия импорт, а единствено за онази част от него, която действително води до замърсяване на околната среда.

Министърът прецизирал, че следва основаването на работна група за разработване на наредбата за продуктовите такси върху текстила, в която ще бъдат поканени представители на Асоциацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР