Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз (БФС) на днешното си

...
Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз (БФС) на днешното си
Коментари Харесай

Изпълкомът на БФС потвърди: Извънреден конгрес на 15 март

Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз (БФС) на днешното си съвещание препотвърди дневния ред, датата и мястото на Общото заседание на сдружението, както и поканата за оповестяване в Търговския указател. Конгресът ще се организира на 15 март 2024 година.

На 5 февруари ще се организира ново съвещание на Изпълкома, на което ще се одобри правилник за провеждането на конгреса, инструкции за установяване на делегатите, документи за издигане на кандидатури и състав на комисиите за подготовка на конгреса.

Членовете на Изпълкома също по този начин одобриха предлагането на Професионалната футболна лига за систематизиране на годишните солидарни заплащания от УЕФА. За сезон 2022/23 България е генерирала общо 2 523 000 евро, които ще бъдат разпределени поравно както следва: 60 % за представителите на Първа професионална лига (по 100 920 евро на клуб), 30 % за представителите на Втора професионална лига (по 50 460 евро на клуб), и 10 % за 60-те представителя на Трета лига (по 4 205 евро на клуб). 

Общият общ брой на солидарните заплащания от УЕФА, разпределяни сред клубовете, записва голям растеж, като за съпоставяне общата сума, генерирана за сезон 2010/11, е 296 хиляди евро. Изпълнителният комитет одобри и разпределението на солидарните заплащания в женския футбол, съгласно което всеки клуб в държавното състезание ще получи по 10 294 евро.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР