Изпълнителният директор на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг заяви, че

...
Изпълнителният директор на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг заяви, че
Коментари Харесай

Шефът на Facebook: Много съжалявам

Изпълнителният шеф на обществената мрежа Фейсбук Марк Зукърбърг съобщи, че съжалява надълбоко за разразилия се скандал с приключването на персонална информация на консуматори. Доверието към обществената мрежа спадна внезапно.

Шефът на Фейсбук сподели в изявление за Си Ен Ен, че компанията е „ позволила неточности “ и уточни, че ще бъдат взети спомагателни ограничения, с цел да се избегнат сходни произшествия в бъдеще. Данните на десетки милиони консуматори попаднаха в аналитичната компания „ Кеймбридж аналитика “.

Това е първият коментар на Зукърбърг по случая. Заради абсурда акциите на компанията на тържищата се сринаха „ Има какво в допълнение да се направи и ние би трябвало да довършим започнатото “, уточни той. Оказа се, че аналитичната компания е събирала данните без разрешение, като задачата е била да се създаде стратегия, прогнозираща по какъв начин биха дали своят вот потребителите на президентските избори в Съединени американски щати.

Американската прокуратура стартира следствие за връзките на президента Доналд Тръмп с компанията „ Кеймбридж аналитика “. Съдебните управляващи желаят да изяснят функционалностите на компанията, наета от предизборния щаб на републиканеца. В последна сметка той завоюва президентските избори, побеждавайки кандидатката на демократите Хилъри Клинтън.

Британският министър-председател Тереза Мей изрази поддръжка за следствие на активността на „ Кеймбридж аналитика “ - консултантската компания, оказала се в епицентъра на грандиозния скандал. Оказа се, че английската компания е желала да работи и за изборите в Румъния през 2016 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР