Изпълнителният директор на Renault Карлос Госн зададе за цел на

...
Изпълнителният директор на Renault Карлос Госн зададе за цел на
Коментари Харесай

Renault си постави за цел да е сред лидерите при електромобилите

Изпълнителният шеф на Renault Карлос Госн зададе за цел на компанията продажби от 5 млн. електрически коли годишно през 2022 година

© Charles Platiau Още по тематиката
Renault-Nissan ще създава електрически автомобили в Китай

Френско-японският конгломерат прави смесено сдружение с китайската компания Dongfeng Motor
29 авг 2017
Renault-Nissan стана за пръв път най-големият производител на коли

Френско-японският алианс разгласи рекордни резултати за първото полугодие
31 юли 2017 Компанията ще вложи 18 милиарда евро, с цел да изкара до 2022 година на пазара 8 напълно електрически модела и 12 хибридни серии.Френският авто производител Renault увеличи средносрочните си цели за доходи и облага до 2022 година Компанията желае да бъде измежду водачите в революцията на електрическите автомобили и да изкара в точния момент на пазара самостоятелна серия коли, написа Bloomberg. От компанията оповестиха, че задачите са да бъдат надминати сегашните прогнози за доходи от 70 милиарда евро годишно през 2022 година, а маржът на облагата да бъде над 7%. Renault ще влага общо 18 милиарда евро, с цел да изкара до 2022 година на пазара 8 напълно електрически модела и 12 хибридни серии. Компанията ще има и 15 коли с самостоятелни благоприятни условия.

" Искаме да останем главен снабдител на електрически коли за всеобщия пазар ", разяснява изпълнителният шеф на Renault Карлос Госн в Париж, където показа обновената тактика на компанията. Според него колите на акумулатори ще се трансфорат в главен мотор на приходите на компанията. " Нашата визия е ориентирана към това електрическите коли да се трансфорат в печеливш главен бизнес. " Госн добави още, че Renault се стреми да доближи продажби от 5 млн. коли през 2022 година

Запазване на водачеството

Renault наред с дългогодишния си сътрудник Nissan са напрегнат поради бързото предвижване на цялата промишленост към електрическите коли. Досега Renault-Nissan беше водач в продажбите на електрически коли, само че позицията на компанията остава под подозрение, откакто Tesla стартира доставките на бюджетния си модел Model 3, а през последната година всички огромни производители, измежду които и Volkswagen, Daimler и BMW, оповестиха големи вложения в електрически автомобили, които евентуално ще трансформират напълно пазара. Фактът, че Renault-Nissan е с най-вече продажби на електрически коли, е и заблуждаващ, тъй като те са направени по време на едва търсене и дребен пазар, до момента в който огромното настъпване на технологията се чака през идващите пет години.

Френският производител работи по тактиката си дружно с Nissan и японския сътрудник Mitsubishi. Голямата цел е до 2022 година да има 12 напълно електрически автомобила, от които най-малко един модел да бъде и с напълно самостоятелни функционалности. До момента на пазара няма сертифицирана изцяло безпилотна кола, въпреки разнообразни производители на коли и представители на услуги като Uber и Lyft да вършат интензивни проби главно в Съединени американски щати.

Състоянието на алианса

Renault разгласи в началото през февруари финансовите си проекти за 2022 година Тогава компанията съобщи, че се стреми към нарастване на приходите с 40% по отношение на 2016 година, а маржът на облагата да бъде към 6.4%. Програмите на Nissan и Mitsubishi ще бъдат пуснати надлежно на 16 и 18 октомври. Renault държи 44% от Nissan, до момента в който Nissan има дял от 15% в Renault. Mitsubishi, която се включи в алианса предходната година поради финансови проблеми, е 34% благосъстоятелност на Nissan. Госн е президент на борда на шефовете в двете японски компании.

Промяната на проекта на промишлеността към електрически коли идва и поради друга причина - повече регулации, откакто през 2015 година се развихри абсурдът с Volkswagen и стана ясно, че милиони от създадените от немската група коли са имали устройства, които да преправят резултатите от лабораторните проби за нездравословни излъчвания.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР