Изпълнителният директор на Милан Марко Фасоне побърза да успокои запалянковците

...
Изпълнителният директор на Милан Марко Фасоне побърза да успокои запалянковците
Коментари Харесай

Шеф на Милан обясни какво ще стане, ако заемът не бъде върнат

Изпълнителният шеф на Милан Марко Фасоне побърза да успокои ентусиастите на клуба, които се тормозят от огромните разходи на клуба. Миланският исполин към този момент е благосъстоятелност на китайския предприемач Йонхон Ли и след неговото идване бяха хвърлени над 200 млн. евро за нови играчи. Притесненията са, че към 300 млн. евро пристигнаха като заем от американския капиталов фонд “Elliot” - на два транша при лихви от 11,5% и 7,5%. Заемът би трябвало да се изплати до октомври 2018 година

“Мнозина почитатели и акционери ме питат какво ще стане, в случай че до въпросния краен период парите не бъдат върнати - разяснява Фасоне пред Observer. - Тогава в най-лошия случай “Elliot” ще стане притежател на Милан. Но желая да уверя, че това е единствено в краен случай. Аз даже имам вяра, че ще си платим дълга още при започване на 2018 година Всички тези интервенции са " обмислен риск”.

Клубът се надява на солидни доходи от присъединяване си в Лига Европа, с цел да може да изпълни клубната каса. Отделно Милан е притискан да съблюдава разпоредбите на Финансовия феърплей.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР