Изпълнителният директор на „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев не скри радостта

...
Изпълнителният директор на „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев не скри радостта
Коментари Харесай

Местили Перловска река, за да направят третия лъч на метрото. Инж. Братоев изключително доволен

Изпълнителният шеф на „ Метрополитен “ инж. Стоян Братоев не скри насладата си от стартирането на третия лъч на метрото в София. Той удостовери, че това е била най-трудната линия, съобщи кореспондент на Novini.bg

„ Защото най-лоши геоложки условия ги срещнахме тука, което постановяваше на доста места да се ползват изключителни ограничения. Като се стартира още от метростанцията на „ Красно село “. При излизането на машината имаше проблем с доста слаби почви, наложи се укрепване, имаше изключителна промяна на резците на машината. След това в станцията на бул. "България " беше също доста тежко ", изясни инжинерът.

Той сподели, че там се е появила водна леща, която е наложила да се изсипва със 110 куб. бетон. Впоследствие и на други места е имало специфични решения.

Имало е промяна и Перловска река, с цел да не влезе в метростанцията на "Хаджи Димитър ".Това се е случило още при започване на метрото.

Иначе цялата трета линия на метрото би трябвало да вози над 210 хил души. Засега от нея ще могат да се възползват 60 хиляди. Поетапно ще има при стартирането на другите стадии на метрото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР