Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун разкри, че базиранията в

...
Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун разкри, че базиранията в
Коментари Харесай

Още през лятото Зайдъл е информирал Макларън за преминаването си в Ауди

Изпълнителният шеф на Макларън Зак Браун разкри, че базиранията в Уокинг тим се е раздели по-рано от плануваното с Андреас Зайдъл, откакто германецът е уведомил, че няма да възобнови своя контракт с британкия екип. Контрактът на Зайдъл бе до края на 2025 година, само че по-рано през днешния ден бе разгласен, че още от началото на 2023 той ще заеме поста на изпълнителен шеф на Заубер.

По думите на Браун проектът на Зайдъл е бил да премине в Хинвил през 2026, когато Заубер ще стартира работата си с Ауди.
 Зайдъл оглави Заубер, Стела го сменя в Макларън Зайдъл оглави Заубер, Стела го сменя в Макларън
„ Андреас ме информи по време на сезона, че няма да възобнови своя контракт и ще потърси ново начинание след 2025 - разкри Браун пред медиите по-рано през днешния ден. - Беше ясно коя ще е неговата дестинация, което беше изцяло разбираемо с оглед неговата история.

„ По времето на тази диалог проектът ни беше да продължим взаимната си работа, тъй като връзката ни беше здравословна. Неговата работна нравственос е доста добра. Идеята ни беше да приключим сезона и по-късно да осведомяваме света какво ще се случи след 2025 година.

„ След като това се случеше аз щях да стартира диалозите с Андреа (Стела) дали той би желал да поведе Макларън. Когато обаче стана ясно, че Фред (Васьор) ще поеме Ферари Фин Раузинг (собственикът на Заубер), с който аз съм в доста положителни връзки, ми се обади и попита дали няма да е допустимо да освободя Андреас по-рано.

„ Отговорът ми беше, че това ще се случи единствено в случай че Андреа се съгласи още в този момент да застане отпред на Макларън, което се е случи. Сега всички са в своите дълготрайни домове по-рано.

„ Всичко това се случи тъй като Андреа постоянно е бил нашият първи извбор за правоприемник на Андреас “, добави американецът Браун.
 Зайдъл ще търси нов началник на тима на Заубер Зайдъл ще търси нов началник на тима на Заубер
Той също по този начин разгласи, че няма да се възползва от правото си да изиска Зайдъл да не стартира работата си в Заубер в границите на половин година след раздялата с Макларън. Вместо това германецът ще поеме ръководството на Заубер още при започване на януари месец.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР