Изпълнителният директор на Google Сундар Пичай обяви алтернатива на нашумелия

...
Изпълнителният директор на Google Сундар Пичай обяви алтернатива на нашумелия
Коментари Харесай

Google обяви алтернатива на ChatGPT

Изпълнителният шеф на Гугъл Сундар Пичай разгласи опция на нашумелия изкуствен интелект ChatGPT - тя ще се споделя Bard и ще бъде налична за всички до няколко седмици, написа.

Bard е построен върху технологията LaMDA на Гугъл. Умният логаритъм е показан като " пробна услуга за диалози с изкуствен интелект ".

Bard ще може да води елементарни диалози с потребителите, да дава отговор на въпроси от най-различно естество. Гугъл дава за образец огромен диапазон от благоприятни условия - от въпроси по какъв начин да се провежда кръщене, какви ястия могат да бъдат направени с избрани съставки и други

Bard може да бъде източник на креативност и стартова площадка за любознанието, написа Пичай. " С него ще може да обясните откритията на галактическия телескоп " Джеймс Уеб " на 9-годишно дете или да научите повече за най-хубавите нападатели във футбола, или да упражнявате уменията си ", добавя той.

Изкуственият разсъдък ще употребява информация от интернет, с цел да образува отговорите си. Пичай не навлиза в детайлности, само че евентуално Bard ще се възползва от търсачката на Гугъл, която изобилства с данни.

Според онлайн изданието The Verge, Bard е показан по-рано в сравнение с Гугъл искаше. Това е е наложило поради големия интерес към ChatGPT. Популярността на съперниците от OpenAI е ускорило проектите на Гугъл.

Изкуственият разсъдък ще бъде интегриран в " ежедневните артикули " на Гугъл. А самият Bard е по-малка версия на опциите на LaMDA за да помогне на Гугъл да събере мнения и опит, с цел да го развие " отговорно ".

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР