Изпълнителният директор на Борусия (Дортмунд) Ханс-Йоахим Вацке ще напусне ръководството

...
Изпълнителният директор на Борусия (Дортмунд) Ханс-Йоахим Вацке ще напусне ръководството
Коментари Харесай

Легендарен директор на Борусия се оттегля догодина

Изпълнителният шеф на Борусия (Дортмунд) Ханс-Йоахим Вацке ще напусне управлението на клуба от Бундеслигата през есента на 2025 година, разгласи той през днешния ден в известие до акционерите.

В изказването си Вацке, една от най-важните футболни фигури в Германия, споделя, че няма да продължи контракта си като ръководещ шеф след 20 години на поста.

" Винаги е било значимо за мен самичък да взема решението за овакантяване. Мина дълго време ", съобщи Вацке, който бе представен от вестник Ruhr Nachrichten по време на подготвителния лагер на Борусия в Испания.

" Гледам на това като голяма привилегия. Ще правя работа си с цялостна отдаденост и сила до последния ден ", добави той.

64-годишният Ханс-Йоахим Вацке разгласи, че ще се концентрира върху тактиката за прехода в последната си година в актуалната си роля в клуба.

" Изпълнителният комитет изиска да водим диалози, да развием хрумвания и да изработим идея за обща отговорност. Съгласих се на това ", сподели още той.

Вацке стана ръководещ шеф на Борусия Дортмунд през 2005 година, когато кубът имаше огромни финансови проблеми и оказа помощ за обрата в обстановката.

По време на неговото ръководство Борусия завоюва две трофеи в Бундеслигата и три пъти победи в шампионата за Купата на Германия, като акцентът бе дубълът от 2012-а, когато отборът бе воден от треньора Юрген Клоп. Отборът от Дормунд доближи и до финала в Шампионската лига през 2013 година.

Вацке в началото планираше да се отдръпна през 2021-а, само че поради пандемията от ковид той се съгласи за остане за още един мандат до 2025-а.

Ханс-Йоахим Вацке е и изпълнителен шеф на Германската футболна лига и вицепрезидент на Германската футболна федерация. Той е член на Изпълкома на УЕФА с мандат, който също изтича през идната година.
 Вацке е безпределно отчаян от футболистите на Борусия (Дортмунд)
Вацке е безпределно отчаян от футболистите на Борусия (Дортмунд)

" Не видях усърдие! "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР