Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов коментира пред Sportal информацията,

...
Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов коментира пред Sportal информацията,
Коментари Харесай

Борислав Попов: Подали сме всички документи в установения от закона срок

Изпълнителният шеф на БФС Борислав Попов разяснява пред Sportal информацията, че сега футболната ни централа е проверявана от икономическа полиция и Прокуратурата. Също по този начин той внесе изясненост по отношение на изказванието, че Софийски градски съд е отказал да впише решенията, взети по време на миналия конгрес, както и че от БФС не са подали всички документи в точния момент.

" Искам да опровергая все погрешни изказвания, които се тиражират в общественото пространство и се преписват от медия в медия, без да се извърши каквато и да е инспекция. Първото е, че документите, които се изискват за регистриране в търговски указател, са подадени в тяхната целокупност и в открития от закона период. Футболният съюз не е пропуснал периода, в който би трябвало да съобщи решенията, които са признати на конгреса. В същия период и в целия комплект от документи, които се изискват от настоящото законодателство, са импортирани както регистрационните описи, които към този момент видях, че някои медии са ги разгледали, по този начин и протоколът от съвещанието на конгреса, подписан от всички членове не секретариата и други длъжности лица. Както го изисква законодателството ".

" Не сме имали забележка от организацията по вписването, че не сме показали нещо досега, в който излезе решението на съда. Просто не е правилно това, което се твърди. Срокът за документите е един месец от датата на конгреса. Не е 7 дни, не е 14 дни. Твърдението, че не сме внесли протокола от съвещанието, е погрешно. Внесли сме го! ".

" Проверката от икономическа полиция и прокуратурата в действителност течеше. Беше 14 месеца. Тя завърши с едно разпореждане на профилираната прокуратура - 14 или 17 страници. Не ми е на разположение. В него се споделя, че няма никакви нарушавания и завърши. В момента има едно питане, не бих го нарекъл инспекция, на което ние сме дали отговор и към този момент нямаме някакви забележки. Просто имахме едно питане и сме дали отговор ".

Относно отхвърли на съда да впише решенията, взети на конгреса, Попов сподели следното:

" Имаме право на обжалване. Съдът не е отказал регистриране. Тъй като има тъжба от три клуба, съдът е спрял вписването, до момента в който се реши тяхната тъжба. Ние нямаме отвод, а имаме прекъсване на вписването, защото има формирано правосъдно произвеждане, което би трябвало да бъде решено. След неговото решение ще стане вписването. За положително или за зло такава е процедурата в настоящото законодателство. Съдът нищо не е разглеждал, а е установил, че има формирано дело срещу решенията на конгреса от тези три клуба. На това съображение той стопира вписването, до момента в който се реши делото ".

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР