Изпълнителният директор на БДЖ Никола Василев е поредният чиновник, който

...
Изпълнителният директор на БДЖ Никола Василев е поредният чиновник, който
Коментари Харесай

И шефът на БДЖ, като колегата от Автомагистрали и надзора на ББР - отказва да напусне |

Изпълнителният шеф на БДЖ Никола Василев е следващият служител, който отхвърля да извърши нарежданията на началника си - в тази ситуация на транспортния министър Георги Тодоров, и да напусне поста си, научи OFFNews.

След рухването на ГЕРБ от власт редица служители на високи постове взеха решение да " играят сечено " на служебното държавно управление. Въпреки че одитен отчет на Сметната палата установи фрапантни нарушавания в сдружението касичка " Автомагистрали " ЕАД, шефът му Стоян Беличев, който бе уволнен от строителният министър Виолета Комитова, също отхвърли да си тръгне. По същия метод действаха и надзорниците на ББР, освободени от икономическия министър, също и шефът на Александровска болница.

Сега и шефа на БДЖ Никола Василев е решил да следва светлия им образец. Днес той, както и шефа на борда на жп превозвача Григори Григоров, получиха протокол за освобождение поради куп безобразни нарушавания по контракти за милиони левове, както и поради достижението да влошат още повече положението и на без друго унищожените БДЖ.

Според източници от БДЖ през последните дни шефът настойчиво се е опитвал да трансферира виновността за скандалните контракти за ремонт на 40-годишни вагони на баснословни цени и за частната защита на обекти на компанията на оперативното управление на БДЖ-Пътнически транспорти. За свое опрощение той е писал и писма, с които обаче не е съумял да се избави. Миналата седмица всеки ден обяснявал по какъв начин си стяга багажа и по какъв начин си потегля, само че в последна сметка предпочел да си остане в просторния кабинет.

Днес, след позорното уволняване, Василев незабавно тръгнал да търси адвокатски услуги и събрал шефовете на отдели в БДЖ. Казал им, " че е непозволено уволнен, че няма да напусне и че от на следващия ден ще идва единствено да пие коктейли и няма да разписва нищо ", описаха чиновници на БДЖ пред OFFNews.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР