Изпълнителният директор на Байерн (Мюнхен) Оливер Кан даде своето обяснение

...
Изпълнителният директор на Байерн (Мюнхен) Оливер Кан даде своето обяснение
Коментари Харесай

Кан посочи кога са започнали проблемите на Байерн при Нагелсман

Изпълнителният шеф на Байерн (Мюнхен) Оливер Кан даде своето пояснение за решението на клуба да уволни Юлиан Нагелсман. Треньорът беше заставен да напусне през втория си сезон, като раздялата беше ненапълно изненадваща на фона на резултатите.

“Колебанията в играта на тима започнаха още през предишния сезон - в дуелите против Виляреал и Борусия (Мьонхенгладбах) ”, съобщи Кан.

Бившият вратар засяга отпадането от Шампионската лига тогава от испанците (0:1 и 1:1 в двата мача), както и тежкото проваляне с 0:5 за Купата на Германия от “жребчетата ”.

“Този отбор е кадърен да прави изключителни игри, само че също по този начин и да позволява необясними спадове. През предишното лято подсилихме състава ”, продължи Кан.

“С Юлиан работихме в продължение на две години. Той е отличен експерт, а и на персонално равнище постоянно сме се разбирали. Последните няколко дни бяха сложни за нас. Една-две нощи дори не съумях да дремя добре. В тази работа няма нищо занимателно, това е част от нещата. ”

“Срещу Пари Сен Жермен показахме на какво сме способни като тим. Но преценихме, че задачите, които сме си сложили този сезон, са под опасност да не се изпълнят. Ето за какво взехме решение да освободим Юлиан. Решението за това беше добре премислено. Това беше един нескончаем развой, а не прочувствена реакция ”.

“Целите на Байерн постоянно са високи и по тази причина в един миг трябваше да вземем решение. Можехме да изберем лесния метод и да оставим нещата по този начин с вярата, че всичко ще се получи ”, сподели още Кан.

“Нагелсман е топ настанвик и ние разполагаме с топ тим. Но би трябвало да кажем, че това нямаше по какъв начин да продължи по този метод. Подкрепяхме Юлиан изцяло, само че трябваше да вземем най-хубавото за Байерн решение на фона нашите разбирания. В непрекъснат контакт сме с футболистите. За страдание обаче се виждаше, че те не посочваха най-хубавото от себе си. Често е мъчно да се изясни за какво на терена те не бяха в положителната си форма ”, приключи Кан.
 Салихамиджич разяснява новината за уволнението на Нагелсман Салихамиджич разяснява новината за уволнението на Нагелсман
Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago | Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР