Изпълнителният директор на Apple Тим Кук (Tim Cook), направи редица

...
Изпълнителният директор на Apple Тим Кук (Tim Cook), направи редица
Коментари Харесай

WWDC 2018 – всички големи анонси от конференцията на Apple

Изпълнителният шеф на Apple Тим Кук (Tim Cook), направи редица анонси на годишната конференция WWDC, провеждаща се в Сан Хосе, Калифорния. Както нормално на WWDC нямаше нищо ново откъм хардуер, само че за сметка на това бяха демонстрирани iOS 12, WatchOS 5, tvOS 12, macOS Mojave и още. Нека проследим най-важните анонси...





Прочетете още: Изтекоха изображения на предстоящ на ниска цена iPhone X

iOS 12

Звездата на шоуто несъмнено беше новата версия на мобилната операционна система на Apple предопределена за iPhone и iPad. iOS 12 е с редица нови функционалности и приложения, само че акцента е продуктивността. Новата Оценка за съвместимост ще е налична за устройства датиращи от 2013-та година насам. По думи на Apple, iPhone 6S ще зарежда операционната система с 50 % по-бързо отпреди, камерата ще е подготвена за фотоси 70 % по-бързо, приложенията ще се пускат 40 % по-бързо. С други думи, чудесни вести за по-старите устройства.

Разбира се, Siri е по-умна и към този момент употребява Shortcuts. Имаме усъвършенствания във Photos приложението, като търсачка и интелигентни догатки за слагане на филтри на дадени фотоси. Изцяло модифицирани са Stocks, iBooks и Apple News приложенията. А Voice Memos с изключение на, че към този момент ще работи и на iPad, ще е част и от iCloud. О, и FaceTime за групи от хора – до 32-ма индивида.

Уви, и тази година нищо ново и друго за от дълго време забравения Game Center.





ARKit 2

Втората версия на ARKit носи тонове усъвършенствания по повод създаването на AR и ясно сподели желанията на Apple да влагат съществено в бъдещето на добавената действителност. Голямата вест тук е мултипотребителската поддръжка на AR, която разрешава на разнообразни консуматори да следят едни и същи AR обекти, освен това от разнообразни вероятности на личните си устройства. LEGO се включиха в проява, която показваше опциите на ARKit 2, употребявайки виртуални LEGO конструктори в добавена действителност.

Заедно с ARKit 2, Apple оповестиха и ново приложение, наречено Measure, което разрешава да се мерят размерите на разнообразни обекти, в това число и отдалеченост в добавена действителност. Факт, от дълго време има такива приложения, както на iOS, по този начин и на Android, само че съгласно Ябълката, Measure автоматизирано разпознава и мери обектите, освен това виждайки ги в действителния им размер в AR.





Нови Animoji и Memoji

Apple прибавят четири нови Animoji персонажа в iOS 12, само че по-важното се назовава Memoji. Memoji разрешава да създадете лични Animoji герои, които са основани на вас или на някой ваш прочут.





watchOS 5

Разбира се, Apple оповестиха и нова версия на операционната им система за Apple Watch, а точно watchOS 5. Постепенно умният часовник на Ябълката от фешън аксесоар се трансформира и в нещо, което може да е практично. За образец, Apple Watch към този момент автоматизирано ще засича каква активност правите – дали тичате, дали плувате, дали се катерите или карате колело. Активността ще се записва и ще може да се проучва. Освен това, ще е допустимо да предизвиквате приятелите си на 7-дневни шампионати свързани с определена/и интензивности. Умният часовник самичък ще следи дейностите и ще води класирането, известявайки дали водите или изоставате.

Друга нова функционалност е Walkie-Talkie, която разрешава изпращането на къси гласови известия към различен консуматор с Apple Watch.

watchOS 5 ще е разполагаем за всички модели Apple Watch.



tvOS 12 и Apple TV

По-късно това лято, платформата която зарежда Apple TV и Apple TV 4K, ще получи собствен ъпдейт. Apple TV 4K се снабдява с Dolby Atmos, което си е огромна работа и трябваше да се случи.

Друга забавна оригиналност е " Zero Sign-in ", която отключва всички поддържани канали автоматизирано. Това значи, че ще бъдат засичани всички абонаменти свързани с ТВ канали и приложения и няма да се постанова непрекъснато да се вписвате. Функцията в началото започва в Съединени американски щати, само че някой ден може да я забележим и по нашите ширини.



macOS Mojave

Следващата версия на настолната операционна система се споделя Mojave (Мохаве). И ще поддържа Dark Mode, нещо което iOS потребителите от дълго време желаят, само че уви, все още остава извънредно за macOS. Какво още? Apple News, Stocks и Home идват на Mac. Също по този начин, правенето на скрийншоти е взето много насериозно, защото освен, че има нови разновидности и способи да се вършат, само че и бързо да се обработват.

Mojave показва и нов аспект във Finder наименуван " Gallery View ", което би трябвало да направи много по-лесно разглеждането на фотоси, клипове, документи, презентации, таблици и PDF файлове.

Не на последно място, Mac App Store е тотално изменен с нови акценти, функционалности и напълно нов образ.

iOS приложения в macOS

Нещо за което се спекулираше от много време насам – Apple работят върху принадлежности, които ще разрешат на разработчиците елементарно и бързо да придвижват iOS приложенията си на macOS. Тези принадлежности за пръв път ще станат налични по някое време през 2019-та година. Но знаем, че Apple към този момент са употребявали новите благоприятни условия, с цел да пренесат Apple News и Stocks от iOS на macOS Mojave.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР