Изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова подаде молба

...
Изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова подаде молба
Коментари Харесай

Шефката на Агенцията по вписванията подаде оставка

Изпълнителният шеф на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова подаде молба за освобождение от заеманата от нея служба, оповестиха от правосъдното министерство. Министърът на правораздаването Цецка Цачева е приела оставката й.

До рокадата се стигна, откакто в края на предходната седмица Търговският указател спря работа поради проблеми със софтуера.

По-рано министър председателят Бойко Борисов е провел среща с правосъдния министър Цецка Цачева поради блокирането на Търговския указател. Подробности за диалога не се оповестяват нито от държавната осведомителна работа, нито от пресцентъра на Министерството на правораздаването.

Междувременно бе обявено, че е обновено подаването на данни от Търговския указател към системата за междурегистров продан "Реджикс ", поддържана от Държавната организация "Електронно ръководство ". Това доста щяло да улесни покупко-продажбите по закупуване и прекачване на благосъстоятелност, в това число и на МПС, за които нотариуси и Министерство на вътрешните работи обменят информация по длъжностен път електронно посредством достъп до междурегистровия продан.

От организацията за следващ път настояват, че опасности за злоупотреби с наличните данни не съществуват.

Преди дни самата Даскалова съобщи на брифинг, че към този момент няма да се отдръпва.

"В такава спешна обстановка аз съм нужна тук, а не на друго място. В момента, когато пристигна време за оставки, това ще го схванат всички - това е политическо решение, което не е предмет на диалог сега ", уточни тя.

Нещата, явно, се трансформираха след вчерашното изявление на Борисов, който изрече неодобрение от работата на Зорница Даскалова и се закани да направи промени в поверената й организация до "четири-пет " дни.

Вероятно, виждайки накъде вървят нещата, Даскалова просто е решила да изпревари събитията.

В петък Българска социалистическа партия изиска изключително привикване на Народното събрание за чуване на министър-председателя Бойко Борисов. "Правителството е безсилно да се оправи с рецесията към този момент седем дни ", разгласи лидерката Корнелия Нинова.

Социалистите желаеха изключителното съвещание и поради банкрута на кипърското застрахователно сдружение "Олимпик ".

Социалистите би трябвало да съберат 48 депутатски подписа. Групата им е формирана от 79 народни представители.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР