Изпълнителните директори на стартиращи компании постоянно се движат през несигурността.

...
Изпълнителните директори на стартиращи компании постоянно се движат през несигурността.
Коментари Харесай

Шеф от разстояние

Изпълнителните шефове на започващи компании непрекъснато се движат през несигурността. Но минала година тества лидерските им качества както в никакъв случай до момента. Освен че остават фокусирани върху растежа и удовлетвореността на клиентите в една бързо изменяща се, непредсказуема среда, те също би трябвало да насочат вниманието си и към своите чиновници, които са подложени на нов напън - без значение дали това е адаптиране към работата вкъщи с деца с отдалечено образование, грижа за болен член на фамилията или неспособност да поддържа връзка персонално с приятелите и фамилията си. Всички тези стресови фактори се оказват изключително предизвикателство за ръководенето на бързо разрастваща се компания.

Прекарах доста време в диалози с изпълнителни шефове за това по какъв начин управляват фирмите си през този интервал на интензивна смяна, разказва Мат Гарет, ръководещ сътрудник в, Salesforce Ventures, в публикация за. Той споделя няколко съвета, които може да ви помогнат да ръководите по-добре екипа си в тези времена.

Проявете съпричастност и поддръжка на чиновниците в хоум офис

Улесняването на ежедневния живот на вашите служители показва, че се интересувате повече от това, което те могат да създадат за вас, а също по този начин значи, че можете да допринесете за усъвършенствания в тяхното психологично здраве, морал и продуктивност.

Малко откакто започнаха рестриктивните мерки, Ник Мехта, изпълнителен шеф на Gainsight, потърси способи да поддържа чиновниците си, които работеха от у дома. Той основава Covid Counsel за наблюдаване на бърнаута и напрежението на чиновниците, когато те се приспособяват към работа от разстояние. Чрез него той изпраща еднократни стипендии за служащите, с цел да основат своите домашни офиси. Редица чиновници на Gainsight са се възползвали и от щедрата PTO политика (политика на платено неявяване, бел. ред.) на компанията.

Други изпълнителни шефове регистрират приемането на сходни тактики. В скорошно изследване на Salesforce Ventures, ръководената от мен група, 80% от интервюираните компании оповестяват, че оферират нови преимущества като домакинство на сесии за медитация и възобновяване на политиките за отпуск, с цел да оказват помощ на чиновниците да се изключват и да се грижат за психологичното си здраве.

Компанията Highspot, да вземем за пример, вкара политика " без срещи "  между 12 и 13 часа на обяд, за да улеснят времето за обяд на чиновниците с деца. " Ние се доверяваме на нашите мениджъри да основат безвредна, гъвкава среда за своите екипи. Виждаме по какъв начин нашите мениджъри премислят своите подходи към чиновниците ", споделя основният изпълнителен шеф на Highspot Робърт Уахбе.

Приоритизирайте връзката и слушайте повече

Най-ефективните водачи основават среда за отворена връзка, в това число обезпечаване на конгреси за директни диалози по сложни тематики. " Възможността да бъдем изслушани и да предоставим противоположна връзка са най-хубавите способи, по които успяхме да поддържаме морала. Когато чиновниците знаят, че могат да бъдат чути от разнообразни области на компанията, те знаят, че са подкрепени ", споделя Мехта от Gainsight. 

" Споделянето отвори нови пътища за поддръжка ", Робърт Уахбе от Highspot. Той споделя, по какъв начин веднъж мениджърът по човешки ресурси на компанията почнал среща със 100 души с упражнение по дишане. " Чрез същински разговор, почтеност и връзка успяхме да покажем предизвикателствата, пред които сме изправени. Част от това да помогнем на хората да се усещат по-удобно да приказват за своите потребности, е да им дадем да схванат, че не са сами ", споделя той.

Подсилвайте фирмените полезности

Създаването и поддържането на същински връзки сред чиновниците е жизненоважно за здравето, удовлетвореността и представянето на чиновниците, изключително когато всички са физически отдалечени. Михир Шукла, основен изпълнителен шеф на Automation Anywhere, съумява да разбере по какъв начин се усещат чиновниците посредством " пулсови "  проучвания. Най-важната самодейност на компанията е онлайн събиране, наречено " TenForward Lounge " - цифрово пространство за събития, където чиновниците могат да вземат участие в диалози посредством модератори и да споделят своите мисли и усеща. " Това е опция за усилване на фирмените полезности ", споделя Шукла. 

Ръководството на Gainsight също работи за построяването и поддържането на своята общественост. Компанията създава частен Digital Lounge, където екипът може да получи подкрепа, основават кръгли маси за групови полемики и 10-седмична стратегия за образование на мениджъри, където сполучливите мениджъри образоват другите по какъв начин да управляват отдалечено по време на рецесията. " Много чиновници споделиха, че се усещат по-свързани с компанията, в сравнение с преди ", споделя Ник Мехта. 

" Тази пандемия е покруса с световни и исторически размери. Всички сме изгубили нещо. Някои от нас доста повече от други. Но бях изумен от дума, която Михир Шукла употребява в описанието си за нещата, които той слуша в диалози с екипа си: оптимизъм ", споделя създателят на публикацията. 

В изследване на изпълнителните шефове на корпоративни технологии, което организирахме предходната есен, близо 90% от интервюираните ни споделиха, че макар компликациите от миналата година, те са оптимисти за бъдещето на отдалечената работа, споделя още Мат Гарет, ръководещ сътрудник в Salesforce Ventures. " Ако тези изпълнителни шефове могат да водят решително в такива непознати условия, като в същото време обезпечават напредък и предизвикват екипа, всички ние би трябвало да имаме аргументи за оптимизъм ", прибавя той. 

Източник: Мат Гарет, ръководещ сътрудник в Salesforce Ventures за

Превод и редакция: Нели Тодорова 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР