Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" предлага промени в провеждането на шофьорските

...
Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" предлага промени в провеждането на шофьорските
Коментари Харесай

Автоинструкторите готвят протести! Йонко Иванов обясни, че за първи път браншът е обединен

Изпълнителна организация "Автомобилна администрация " предлага промени в провеждането на шофьорските курсове. Целта е да се увеличи качеството на образованието и по този начин да се понижат случаите и жертвите по пътищата. От сектора, обаче, заплашват с митинги. Според тях концепциите са лобистки и доста от автошколите няма да могат да отговорят на условията.

Благодаря на "Автомобилна администрация ", тъй като това, което не успяхме да създадем за 15 години, те го направиха за доста къс интервал с и бездействието си, и с нелепите си дейности, съобщи пред Българска национална телевизия и "Денят стартира " ръководителят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов в коментара си за предлаганите нововъведения.

"Браншът за пръв път от 15 години е единен напълно. Всички поддържат митинга като се изключи една организация, която е проводник на тези ползи ", посочи той.

По думите му "става дума за лобизъм с пробутване на корупционни схеми ".

"Тази администрация в продължение на три години не направи нищо с изключение на да сътвори цялостен безпорядък в метода, по който се организира изпита, и в метода, по който се вземат дати за изпит ", безапелационен беше автоинструкторът и добави: "Сигналите, които даваме, че изпитите се взимат авансово от избрани компании, досега не получават отзив. "

За Иванов огромният брой чакащи да се явят на изпит основава условия за корупционни практики.

"Когато 80 чакат, някой ще отиде, ще даде пари на шефа на компанията и той ще го пусне преди останалите, с цел да се яви. Останалите пък ще би трябвало да си заплащат, тъй като ще се явят след две месеца ", даде образец той.

Според него с новата разпоредба нищо няма да се промени, "защото на тях (ИА "Автомобилна администрация " - б.р.) им е сложена една задача - да се прокара тази електронна система, тъй като там са дадени пари ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР