Изпълнител на всички дейности по ремонта на старите МиГ-29 ще

...
Изпълнител на всички дейности по ремонта на старите МиГ-29 ще
Коментари Харесай

Правителството дава близо 200 млн. лв. за съветски изтребители

Изпълнител на всички действия по ремонта на старите МиГ-29 ще е компанията-производител AO " РСК МиГ ", която попада в листата на глобените съветски оръжейни компании.

© Велко Ангелов Още по тематиката
Каракачанов въпреки всичко утвърди ремонта на Су-25 в Беларус

В решението му категорично е записано, че договорите със " цех 558 " вкупом не би трябвало да надвишат 49.2 млн. лева
21 ное 2018
Цената за ремонт на всичките ни Су-25 внезапно скочи на 311 млн. лева

Беларуският цех 558 " склонил " да ремонтира и за 173 млн., в случай че щурмовиците се поправят " в целокупност "
25 окт 2018
Пепелянки против грифони

Щатската Lockheed Martin непосредствено влезе в борбата за превъоръжаване на бойната ни авиация с новопроизведени F-16 Viper
20 сеп 2018
МиГ вечно

Каракачанов се погрижи единствено руснаците да поправят изтребителите ни
16 мар 2018
Правителството спря договорката за бойните кораби и плана за ремонт на МиГ-29

Единственият претендент за корабите се е отказал поради занижена цена, а тъжба на украинска компания стопира към този момент поддръжката на изтребителите
20 дек 2017 След като не съумя да завърши през на тази година плана за придобиване на нови натовски изтребители, ръководещите взеха решение да налеят следващата колосална сума в ремонта на употребяваните сега остарели руски изтребители, като парите предстоящо ще отидат в Русия и Беларус.

На днешното си съвещание Министерски съвет (МС) гласоподава две решения, с които утвърждава финансовата рамка надлежно за ремонта на изтребителите МиГ-29 и на щурмовите самолети Су-25 на обща стойност към 196 млн. лева с Данък добавена стойност. " Средствата се обезпечават за сметка на преструктуриране на разноските по централния бюджет за 2018 година ", прецизират от държавната пресслужба, което на процедура значи, че става дума за неусвоените пари за нови западни изтребители.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. " Проектът за капиталов разход за обезпечаване на летателната валидност на самолетите МиГ-29 е директно обвързван с осъществяването на задачата по Air Policing в единната интегрирана система за Противовъздушна отбрана на НАТО (NATINAMDS), като част от уговорките на България към алианса във връзка с защитата на въздушното пространство ", оповестяват от Министерски съвет. Намерението на ръководещите е да извършат главен ремонт на 8 машини, като ориентировъчната цена за това е към 97 млн. лева с Данък добавена стойност. Изпълнител на всички действия ще е съветската компания производител AO " РСК МиГ ", която попада в листата на глобените съветски оръжейни компании. На днешното си съвещание държавното управление е одобрило освен общата финансова рамка на плана, само че и контракта за първия финансов транш на стойност 45.7 млн. лева По проект ремонтът на 8-те МиГ-29 би трябвало да приключи до края на 2020 година, прецизират от Министерство на защитата.

Управляващите също по този начин предстоящо гласоподаваха удвояването на бюджета за ремонт на самолетите Су-25 до 99 млн. лева, откакто преди седмица военният министър Каракачанов въпреки всичко утвърди подписването на контракт с беларуския " 558 Авиационен ремонтен цех " в Барановичи. От протокола на договарянията с Беларус излиза наяве, че най-ниската допустима цена за поправката на всичките ни 14 машини е 172.3 млн. лева с Данък добавена стойност, което значи към 12.3 млн. лева на аероплан. Така в началото отпуснатият бюджет по плана в размер на 49.2 млн. лева с Данък добавена стойност щеше да стигне за ремонт на най-много 4 броя Су-25. Затова държавното управление прибягва до в началото заложената сякаш аварийна уговорка, която разрешава удвояването на сумата за корекция на щурмовите самолети с преднамерено решение на Министерския съвет. Интересно е, че гласуваният бюджет от 99 млн. лева е единствено с 1 милион по-нисък от тавана, над който всеки контракт би трябвало да минава с гласоподаване в Народното събрание.

В този подтекст също по този начин е значимо да се означи, че парите за придобиването на съвременни натовски бойни самолети мистериозно са изчезнали от бюджета за идната година и се появяват като перо чак в макрорамката за 2020 година За сметка на това обаче очевидно постоянно могат да се намерят " непотребни " 200 млн. лева, които да се налеят в (бело)руския военнопромишлен комплекс.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР