Изобщо не става въпрос за война между институциите. Тук става

...
Изобщо не става въпрос за война между институциите. Тук става
Коментари Харесай

Радев: ​Не става въпрос за война между институциите, а за спазване на закона

Изобщо не става въпрос за война сред институциите. Тук става въпрос за съблюдаване на закона, разяснява президентът Румен Радев пред публицисти в отговор на въпрос за последните изявления на ръководещите по отношение на неподписания декрет за освобождение от поста на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

Законът не се разяснява, а се съблюдава. Изглежда за държавното управление е непостижима задачата да спазят закона и това не е първият случай, добави президентът. Елементарно е и е доста елементарно, стига да се извърши това, което повеляват нормативните документи, сподели президентът Радев, запитан дали има обозрим период, в който е решил да подпише указа. Той добави, че постоянно е отворен и подготвен за градивни решения. Елементарно е, би трябвало да се извърши писмена съгласувателна процедура, която се дължи по закон, разяснява още веднъж той.

" Дай Боже всекиму такава изолираност. А когато хора схващат от всичко и съумяват да разясняват всичко - от недвижима благосъстоятелност до външна политика, виждате резултатът какъв е ", разяснява президентът изказвания, че е изпаднал във " външна изолираност ".

Попитан за сезирането от него на Конституционния съд във връзка разпореждания от Закона за изменение и допълнение на Административно-процесуалния кодекс, президентът съобщи, че претекстовете му са доста елементарни и ясни. Законността не е услуга, която правовата страна дава на жителите, а изискване за нейното битие, разяснява президентът, който счита, че редица разпореждания в предлагането за изменение на Административнопроцесуален кодекс не подхождат на Конституцията.

Президентът Радев разяснява настоящите тематики през днешния ден в Букурещ, след присъединяване си в срещата на върха на самодейността " Три морета ". Днешната среща е към този момент първата стъпка, сподели той, запитан дали има късмет да се излезе от политическото говорене в границите на самодейността и да се стигне до съответни задължения, финансиране и планове.

Радев уточни, че към този момент има на практика начинания като мрежа на търговско-промишлените покои, самодейността за общ капиталов фонд, като бизнес форума и присъединяване на Европейска комисия в лицето на ръководителя ѝ, секретаря на Съединени американски щати по енергетиката, министъра на външните работи на Германия. Вече се търсят на практика подходи да има повече поле за бизнес и за икономическо развиване, заключи президентът Румен Радев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР