Изобретатели от цялата страна и инженери пристигат във Варна за

...
Изобретатели от цялата страна и инженери пристигат във Варна за
Коментари Харесай

Варна приема най-голямото национално събитие по роботика

Изобретатели от цялата страна и инженери идват във Варна за най-голямото научно-образователно събитие по роботика на 15 юни.

В рамките на през целия ден, Младежкият дом ще е хазаин на представянето на финалните планове на участниците в първото по рода си иновационно образование за специалностите на бъдещето, които започнаха през февруари във Варна.

Познато към този момент под името #МисияБъдеще, в него възпитаници от 5 до 7 клас от Варна в границите на пет месеца се образоваха на обикновена физика и химия, предприемачество, програмиране, роботика и виртуална действителност.

Освен представянето на плановете от #МисияБъдеще, в Младежкия дом ще се организира и районно съревнование по роботика, проведено от Робо Лига България. Деца, младежи и възрастни ще показват опциите на техните роботи и ще се състезават в разнообразни категории - минисумо, следене на линия, морски свободен жанр, 3Д лабиринт.

Ще бъде занимателно, цветно и забавно.

Пълната стратегия на Робо Лига Варна: #МисияБъдеще на 15 юни може да видите тук, а измежду изненадите е плануванаъа безвъзмездна работилница за сглобяване на комлекти #ТИНУЗАВЪР на първата напълно българска просветителна платформа по електроника и роботика, идентични на тези, по които работят и се учат хиляди деца и младежи от целия свят.

И още.

В началото на новата образователна 2019/20 година образованията под мотото #МисияБъдещe ще обзет още София, Велико Търново, Харманли, Русе и Стара Загора.

Зад #МисияБъдеще стои Високотехнологичният преакселератор за възпитаници (High Tech Pre-Accelerator for students), който преди година беше единственият полуфиналист от България на съзтезанието за обществени нововъведения към Европейската комисия EU Social Innovation.

#МисияБъдеще сплотява най-хубавите практики на Beehive, Университет за деца и планът Tinusaur

Началото е тъкмо в 10 ч.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР