Изображение: Джеси Кемпсън първоначално е излъгал полицията, но CCTV показа

...
Изображение: Джеси Кемпсън първоначално е излъгал полицията, но CCTV показа
Коментари Харесай

Убийството на Грейс Милейн: „Отвратителната“ защита срещу груб секс е изследвана пет години след убийството на британски турист в Нова Зеландия

Изображение: Джеси Кемпсън в началото е излъгал полицията, само че CCTV сподели неточностите в историята му

Когато CCTV опонира на историята му – че са се радвали на къса среща, преди да се разделят – той призна, че тя е умряла, до момента в който е била с него, само че твърди, че случай на „ недодялан секс “ по взаимно единодушие се е объркал зле.

Защитата на Кемпсън означаваше, че Грейс родителите Дейвид и Джилиан, скърбящи и в непозната страна, изслушаха в съда това, което се усещаше като виновност и засрамване на тяхната дъщеря; елементи от половия й живот, без да може да опише личната си история. След процеса се оказа, че Кемпсън е имал досие за принуждение против дами и е изнасилил друга английска туристка осем месеца преди да убие Грейс.

Почти пет години по-късно нов документален филм, The Murder Of Grace Millane, лишава взор обратно към нощта на нейната гибел и последвалия развой на Кемпсън, фокусиран върху потреблението на отбраната му и реакцията на някои в обществените медии, че Грейс по някакъв метод е отговорна, че се е върнала в хотелска стая с мъж, който е срещнала оня ден.

Изображение: Детектив контрольор Скот Биърд, сниман с родителите на Грейс Милейн, Дейвид и Джилиан пред Върховния съд в Оукланд

„ По създание отбраната против грубия секс прави още веднъж тази жертва и нейните фамилии - при положение на ликвидиране, техните фамилии които заседават в съда “, споделя детектив контрольор Скот Биърд, водещият следовател по случая, пред Sky News. „ Жертвата не е там, с цел да дава отговор. “

Документалният филм е изработен от режисьора Хелена Коан, с присъединяване на DI Beard и с благословията на фамилията на Грейс. Тя споделя, че отбраната на Кемпсън, потвърждавайки, че Грейс е поискала да бъде задушена по време на секс, е била една от главните аргументи, заради които е желала да опише историята на младата жена.

„ Бил съм в това състояние и евентуално всяка жена в историята на света е бил в това състояние, на нова среща с някого, който в действителност не познавате “, споделя тя. „ Вълнуваме се да сме там. “ Записите от камерите за видеонаблюдение демонстрират " младо момиче, което се забавлява в нова страна ", прибавя тя. „ Тя беше просто една естествена млада жена, която безусловно не заслужаваше това, което щеше да й се случи. “

Изображение: Грейс, на последното изображение на която е взета жива, стои с Кемпсън в часовете преди той да я убие

Филмът на Коан разрешава на доказателствата да приказват сами за себе си. Има спорни камери за видеонаблюдение, запис на Кемпсън, който рови в чантата на Грейс, когато тя напусна масата по време на срещата си, неговата история на търсене в интернет за порно в часовете след гибелта на Грейс, както и за " Waitakere ranges " - мястото, където по-късно ще бъде заровен нейното тяло. Направи и нейни фотоси. И нямаше позвъняване до службите за незабавна помощ, нито опит за приемане на помощ.

Съдиите прегледаха сметката на Кемпсън и в последна сметка той беше приет за отговорен, наказан на най-малко 17 години затвор. Но деятелите споделят, че отбраната на грубия секс в някои случаи може да докара до понижаване на присъдата.

„ Хората в действителност не схващат разпространяването на отбраната на грубия секс “, споделя Коан. „ Мъжете се измъкват с най-отвратителните, манипулативни, планувани, авансово премислени закононарушения. И те споделят, главно, „ тя го изиска “.

„ Страшно е да се види по какъв начин юристите употребяват тази отбрана и по какъв начин правосъдните заседатели към момента одобряват тази концепция, че една жена може да се съгласи да бъде удушена до гибел... „ Това не е наслаждение. Това е ликвидиране. "

Прочетете още:
Последните часове от живота на Грейс Милейн
Майка споделя на килъра, че е " пробил дупка " в сърцето й

Убиецът на Грейс Милейн в полицейско изявление

В Англия и Уелс, след доста акции, беше оповестено през 2020 година, че „ грубият секс “ законно не би трябвало да се смята за отбрана против принудително закононарушение, че човек „ не може да даде единодушие за действителна телесна щета или за други по-сериозни пострадване или, като уголемение, до личната им гибел ".

Преди това групата на акцията " Не можем да се съгласим с това ", която беше основана след убийството на друга жена,. Тя включва историите на десетки дами и девойки на своя уеб страница.

След осъждането на Кемпсън през 2019 година Сюзън Едуардс, юрист и професор по право, прекарала години в акция за смяна на законодателството в Обединеното кралство, сподели пред Sky News, че счита, че това е „ обезпокоително “ увеличението на потреблението на отбраната се свежда до „ роман в обществото за порнография в медиите и доста по-общо “, което означаваше, че правосъдните заседатели „ може да бъдат по-убедени да одобряват, че дамите са по-съгласни с този вид извънредно държание “.

Коан споделя, че желае да види промени в диалога като цяло, „ отвън правосъдната зала – по отношение на дамите и насилието против дами и домашното принуждение и обвиняването на жертвите – това прави тези отбрани по-трудни за потребление, тъй като правосъдните заседатели не имат вяра в тях толкоз доста ".

Филмът й включва мнения, направени за Грейс в обществените медии, когато новините за изгубването и гибелта й направиха заглавия. Тя споделя, че е било „ ужасяващо “ да види отрицателните забележки. „ Винаги ме е плашело какъв брой бързо хората желаят да обвинят жертвите на принуждение за насилието, което е осъществено против тях. Искам хората да чуят [доказателствата] и по-късно да си тръгнат, няма метод тя да се е съгласила с това. “

Коан споделя, че се надява повече от всичко, че филмът ще помогне на повече мъже да схванат „ безмълвното задължение “ на страха от принуждение, което дамите носят.

„ Тук нещата в действителност стартират да се трансформират, е с положителни мъже, които викат други мъже. Искам мъжете да гледат този филм и да схванат, че това възприятие, че нещо сходно може да се случи, е във всяка една жена, от самото начало. През целия им живот. Искам мъжете да гледат това и осъзнайте страха, който носим и какъв брой тежък е той, и по какъв начин хората в действителност могат да оказват помощ за разрешаването му. "

Гледайте The Murder of Grace Millane на Sky Documentaries и СЕГА от 22 октомври

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР