Износът на швейцарски часовници се повиши отново през юли, достигайки

...
Износът на швейцарски часовници се повиши отново през юли, достигайки
Коментари Харесай

Ръст на износа на швейцарски часовници близо до рекордното ниво от 2014 г.



Износът на швейцарски часовници се увеличи още веднъж през юли, достигайки съвсем рекордните равнища от преди осем години, защото процъфтява търсенето на скъпи часовници Rolex, Omega и Vacheron Constantin.

Износът е повишен през юли с 8,3% в съпоставяне със същия месец на 2021 година до общо 2,2 милиарда швейцарски франка, заяви в четвъртък Федерацията на швейцарската часовникарска промишленост, съобщи Блумбърг.

Това е най-високата стойност на износа на швейцарски часовници след рекордния износ през октомври 2014 година

Търсенето на първокласни часовници се увеличи, откакто доста клиенти, които обичат пари в брой, откриха швейцарски марки от Rolex до Audemars Piguet и Patek Philippe, до момента в който стояха в домовете си по време на локдауните поради коронавирусната пандемия.

Износът за Съединени американски щати се е нараснал през юли с 13,5% по отношение на миналата година, като това остава най-големият пазар за експорт на швейцарски часовници, откакто през предходната година изпревари Китай.

Междувременно пазарът в Китай стартира да се възвръща, защото отслабнаха наложените Covid локдауни, като износът на швейцарски часовници към водещата азиатска стопанска система се увеличи през юли с 18,4%, запазвайки по този метод позицията си на втория по величина пазар за експорт на швейцарски часовници.

Запазва се наклонността на по-скъпи часовници от високия клас, като износът на швейцарски ръчни часовници с цени над 500 франка съставлява повече от една трета от размерите и 95% от цената на експорта. Износът на часовници на цени сред 200 франка и 500 франка пък се срина с 29,2% като стойност, продължавайки наклонността на спад, почнал при започване на 2020 година

Вероятно посредством частично на триумфа на съдействието на швейцарската група Omega MoonSwatch, износът на часовници на цена под 200 франка набъбна с 5,3% по стойност - покачване за шести месец тази година.

Omega-Swatch MoonSwatch възражда бюджетната марка часовници.

С изключение на Хонконг, Южна Корея и Япония, износът на швейцарски часовници през юли за множеството огромни пазари в Азия и Европа се е нараснал с двуцифрен %, демонстрират още данните на Федерацията на швейцарската часовникарска промишленост.

По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР