Изникнаха нови неясноти около езиковата подготовка на бъдещия ни генерален

...
Изникнаха нови неясноти около езиковата подготовка на бъдещия ни генерален
Коментари Харесай

Нови неясноти около тапиите на Пламен Георгиев по испански език

Изникнаха нови неясноти към езиковата подготовка на бъдещия ни общоприет консул във Валенсия - Пламен Георгиев. Добрата подготовка на Георгиев по испански език, наред с положителните му контакти с локалните служби, бяха измежду претекстовете на Министерството на външните работи за неговата номинация.

Оказва се обаче, че се получава разминаване. В автобиографията на Георгиев, оповестена в уеб страницата на Народното събрание, написа, че той има равнище на испански език "А2 ", оповестява bTV. В същото време столичен ежедневник разгласява във вторник друга тапия на Пламен Георгиев - документ за притежаване на испански език, равнище "В1 ".

Според европейските критерии за знания по езици, значи: "Мога да поддържам връзка при осъществяването на лесни и нормални задания, които изискват единствено елементарен и директен продан на информация по познати тематики и действия. Мога да вземам участие с къси реплики, даже и да не разбирам задоволително, с цел да повеждам като цяло пореден диалог ". Експертите одобряват за притежаване на език равнищата от "В1 " нагоре.

Разминаване се вижда и при датите - документите, импортирани в Народното събрание, са импортирани на 8 февруари 2018 година Според оповестения през вчерашния ден документ пък Георгиев има равнище "B1 " от 2 март 2017 година Защо, когато е препоръчан за ръководител на КПКОНПИ, Пламен Георгиев е икономисал информацията, че владее испански език на приемливо равнище, а вместо това написа, че познанията са му базови, към момента не е ясно.

Бъдещият ни консул във Валенсия не е дал отговор на запитванията на bTV по тематиката.

Школата, издала документа на Георгиев за равнище "В1 ", е "Никанор " ООД. През 2016 година сдружението извършва социална поръчка за "Провеждане на чуждоезиково образование по испански език ", предоставена от тогавашната Комисия за лишаване на нелегално добито имущество. Договорът е подписан от Георгиев и основния счетоводител на Комисията Снежина Стефанова.

Във вторник министър председателят Бойко Борисов отбрани назначението на Георгиев за консул с аргумента, че той е "с няколко образования, хиляди награди, милиарди арестувани и иззети средства ". Борисов изясни, че някогашният началник на КПКОНПИ знае няколко езика и има задоволителна езикова подготовка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР