Изненадващо посещение на севернокорейския лидер в Китай. Визитата на Ким

...
Изненадващо посещение на севернокорейския лидер в Китай. Визитата на Ким
Коментари Харесай

Изненадващо посещение на севернокорейския лидер Ким Чен-ун в Пекин

Изненадващо посещаване на севернокорейския водач в Китай. Визитата на Ким Чен-ун в Пекин ще продължи до 10 януари. Очаква се той да се срещне с китайския президент Си Дзинпин. Севернокорейското посещаване в Китай става в миг на възходящи клюки в дипломатическите среди за идна нова среща сред Ким Чен ун и Доналд Тръмп.

Според другите разследващи данни Ким Чен-ун през днешния ден чества 35-ия или 36-ия си рожден ден. Визитата му в Китай не беше оповестена. Но още преди дни на границата със Северна Корея бяха струпани спомагателни военни елементи. А в пограничните хотели стопираха да настаняват туристи в стаи с аспект към влаковата линия.

Оттам тази заран мина бронираният трен на Ким Чен-ун. При идването му в Пекин, китайските управляващи потвърдиха визитата, оповестиха, че той е поканен от китайския президент. Това е четвъртата им среща за последните 12 месеца.

Лу Кан, представител на Министерството на външните работи на Китай: Ние постоянно сме вярвали, че за двете страни е доста значимо да поддържат положителни връзки и да предизвикват разговора между тях.
Пекин продължава да е най-големия дипломатически и стопански съдружник на Пхенян. През последните 6 години връзките сред двете страни бяха охладнели поради нуклеарната стратегия на Северна Корея. През пролетта, обаче, Ким Чен-ун посети Китай и това беше първата му визата в чужбина, откогато пое ръководство на страната.
 Ким Чен-Ун е на четвърто посещаване в Китай Ким Чен-Ун е на четвърто посещаване в Китай
Севернокорейският водач Ким Чен-Ун е на посещаване в Китай, по покана на президента Си Дзинпин. Това е четвъртата му аудиенция в Китай за по-малко от годи...

В Пекин севернокорейският водач е придружаван от брачната половинка си, външния министър и съветника си И Йон-хо, който водеше договарянията със Съединените щати през юни в Сингапур. Преди срещата тогава, Ким Чен-ун отново посети Китай. А дали и по кое време ще има нов диалог сред Доналд Тръмп и севернокорейския водач към този момент не е известно. Преди дни американският президент загатна, че се разисква мястото за нова среща сред него и Ким Чен-ун.

Шест месеца след диалозите в Сингапур забележителен прогрес в връзките сред двете страни няма. Пхенян упорства за незабавна анулация на глобите, само че позицията на Вашингтон е, че те ще бъдат облекчени, когато Северна Корея показа съществени доказателства, че се отхвърля от нуклеарните си оръжия.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР