Изненадайте семейството и приятелите си с подаръци за Коледа, направени

...
Изненадайте семейството и приятелите си с подаръци за Коледа, направени
Коментари Харесай

Страхотни идеи за ръчно направени коледни подаръчета

Изненадайте фамилията и приятелите си с дарове за Коледа, направени от вас... особено за тях!

Ето и няколко хрумвания:

1. Коледни бисквитки... в буркан

Внесете коледната атмосфера в дома на околните си, като им подарите хубав коледен буркан със сладки. Но вместо да давате непотребни пари за него, може да го измайсторите сами. Необходими са ви единствено - един елементарен стъклен буркан, малко подръчни материали и известна доза умелост. 

Ето и рецепта за коледни сладки, които да сложите в готовия буркан за лакомства.





2. Ароматни торбички

За по-сръчните - трябват ви: парче плат, игла, конец, сатенени панделки или други връзки за торбичките; камъчета, мъниста, текстилни боички за приложенията и ароматни листенца или пък сапунчета за заряд.

Ушийте дребни торбички, като извършите каналче в горната им част, в което да прокарате връзките.

Направете апликация по ваш избор, може да е името на индивида, на който ще я подарите, и напълнете с ароматните съставки.



3. Коледни чорапчета за дарове

От части плат ушийте радостни коледни чорапчете и ги украсете с панделки, снежинки и копченца, напълнете ги с лакомства - близалки, бонбони, шоколадчета.

Този подарък е съвършен за семейство с дребни дечица.



4. Празнични кърпи и покривки

Най-лесно ще ви е, в случай че вземете украшения с камъни, които се лепят с ютия. Залепете върху кърпи с гладка текстура, според напътствията. По сръчните могат да избродират коледен знак на всяка кърпичка/покривка, а тези, които имат машина, да ги украсят с елегантна дантела в подобаващи за празника цветове.







5. Коледна възглавничка

Украсете елементарна възглавничка, като употребявате части плат. За да ви е по-лесно да шиете, извадете пълнежа, до момента в който работите.



6. Мини фото албум вместо картичка

Изненадайте роднините и приятелите, с които ще бъдете разграничени по празниците, със саморъчно изработен мини албум, съдържащ най-интересните фотоси от миналата година.

Най-лесно ще можете да извършите хубав албум, като вземете пъстър картон от книжарницата (изберете коледни цветове - зелено, алено, златно).

Изрежете правоъгълници, малко по-големи от размера на фотосите ви и с перфоратор направете по две дупки във всеки завършек на картончетата.

Промушете сатенена панделка през дупките и вържете картончетата дружно. Залепете по една фотография на всяка страничка.

По предпочитание доукрасете албумчето си, да вземем за пример с хартиени снежинки. Изпратете по пощата вместо картичка.



7. Портмоненце с шоколадови парички или чантичка с изненади

Подходящ подарък за дребни госпожици. От парче плат ушийте чантичка или портмоненце, което по-късно можете да напълните с шоколадови монетки и дребни подаръчета - ластичета, шнолки, пръстенчета, гривнички... Придържайте се към лесна за осъществяване кройка и заложете на декорацията...и несъмнено - пълнежа!





8. Играчка за елхата

Експериментирайте - направете неповторима коледна играчка от плетен шал, който не носите, или пък от шишарките и мидичките, които детето ви събра по-рано през годината. За основа можете да ползвате елементарна играчка, която да доукрасите по собствен метод с камъчета, панделки, брокатено лепило и други. 





Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР