Изминаващата 2023 г. оказва се, е много плодотворна по отношение

...
Изминаващата 2023 г. оказва се, е много плодотворна по отношение
Коментари Харесай

Петте невероятни факта, които научихме за животните през 2023 година

Изминаващата 2023 година става известно, е доста плодотворна във връзка с научните открития за животните. Нещо, което е любопитно освен за притежателите на домашни любимци, само че и на всички фенове на животинския свят.
 10 от най-умните породи кучета
10 от най-умните породи кучета

Кои кучета са в положение да научат нова команда за по-малко от пет повторения

Ето някои в действителност любопитни обстоятелства, показани от Huffpost.

и техните изражения

Двама американски учени съумяват да документират и открият 276 разнообразни изражения на котката, в моментите, в които тя си взаимодейства с други представители на своя тип.

Те публично резултатите от наблюденията си, които организират в котешко кафене в Лос Анджелис, имайки опцията да налюдават група от към 50 котки.
 Снимка 647242

Плъховете и въображението

Този вид гризачи нормално се употребяват с неприятна популярност измежду хората. Но едно ново демонстрира, че може би би трябвало да им отдадем повече внимание на този тип.

Според него могат да се ориентират в пространство, което преди този момент са изследвали, като употребяват единствено мислите си. Това значи, че те евентуално имат това, което хората одобряваме за въображение.

Лекарството, удължаващо живота на кучето

За страдание кучетата живеят едвам към 10 до 13 години, а по-големите породи са склонни да имат още по-кратък живот. Затова за наслада на стопаните на тези животни в последите месеци се появи едно ново пробно, обвързвано с повишение на тяхното дългоденствие.

Лекарството се създава от ветеринарната биотехнологична компания Loyal. И макар че към момента няма клинични изпитвания, първичните данни са задоволителни, с цел да покажат " рационални упования за успеваемост ", както заяви The New York Times през ноември.
 Снимка 647241

Пингвините и сънят

Актрисата неотдавна влезе в заглавията на вестниците, откакто разкри, че спи към 14 часа на денонощие.

Във връзка с това, става известно, че тя има нещо общо с антарктическите пингвини. Защото те спят над 10 000 пъти на денонощие - въпреки всяка тяхна сънливост да трае към четири секунди.

Изследователите считат, че животните са еволюирали до тези " микросънища ", с цел да бъдат непрекъснато нащрек против заканите на хищниците.
 Удивителната дарба на котките, с която превъзхождат даже и хората
С какво котките превъзхождат хората (но не и шимпанзетата)

Удивителната им дарба, за която не сме подозирали

Децата и питателните

Изследователи от Япония откриват, че децата, живеещи с домашни котки или кучета по време на ембрионалното си развиване или в ранна детска възраст, имат по-малко хранителни алергии, спрямо тези, които нямат.

, оповестен през март, и включващ над 65 000 бебета, демонстрира, че децата с домашни кучета по-рядко са имали алергии към яйца, мляко и ядки. При тези с домашни котки вероятността да за алергии към яйца, пшеница и соя е доста по-малка.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР