Изминалата година в Пловдив бе белязана от доста престъпления –

...
Изминалата година в Пловдив бе белязана от доста престъпления –
Коментари Харесай

Трагикомичните престъпници на Пловдив за 2022г. – луди, странни и забавни

Изминалата година в Пловдив бе белязана от много закононарушения – от дребни измами и хулигански прояви, до тежки закононарушения и жестоки убийства. Има обаче няколко нарушителя, които ще бъдат запомнени с комичните си изяви по време на закононарушенията, неуместните претекстове за осъществяването им и странните им изявления пред пловдивския съд.
Прочетете още
Първият подобен запаметяващ се „ облик ” е на Александър Паталенски – сътворил същински екшън пред пловдивския КАТ, приключил със зрелищен арест. Постъпката на пловдивчанина безусловно шокира обществото с буйстването си пред институцията в дрогирано положение. След като подписа съглашение с прокуратурата, той получи едно общо наказване за редица свои закононарушения и ще лежи 10 месеца зад решетките. 

След ареста си в Трето районно управление (на МВР) той се е опита да се хвърли от прозореца, само че не се стигнал до случай. По време на процеса против него, той заплашваше, че ще съди България в Страсбург, тъй като служителите на реда му спукали тъпанчето.

Паталенски ще остане в историята като индивидът с най-краткотрайна регистрация на автомобил. Освен този, мъжът държи още антирекорди като собственик на 63 акта със съответните наказателни постановления и още 25 фиша за превишена скорост. Залавян е два пъти да кара под влияние на алкохол.

Вторият паметен нарушител, станал прочут с изцепките си в пловдивски  съд е мнимият народен представител Сергей Димитров – Харварда. Той се изправи пред Темида, със стайлинг на дидждей от ромска женитба, по обвиняване за голям брой измами.

Харварда се е представял за народен представител, юрист, арбитър, представител на религиозна организация и медиатор на политическа партия. Той употребявал няколко схеми и е обещавал, че може да узакони противозаконни постройки в разнообразни обитаеми места в Пловдивска област, което не се е случило.

Пред хора, които били изгубили парцелите си посредством продажби от частен правосъден реализатор поради неплатени задължения, твърдял, че можел да им ги върне, като заведе правосъдни каузи и ги завоюва. Димитров получавал възнаграждение, само че не правил услугите, като завлякъл над 30 души.

Друг запаметяващ се нарушител застанал пред съда е 45-годишния Александър Радев, който умъртви брачна половинка си в Стамболийски. Въпреки тежкото закононарушение в което е упрекнат, Сашо ще се запомни с репликите си в правосъдната зала.

“Хората в България доста не са привикнали с такива връзки сред мъже. Андрей ми беше брачен партньор и най-обичаното от мен творение ”, сподели Александър пред Темида. „ Сега не зная какво става с децата ми, има ли кой да ги храни ”, добави той, говорейки за домашните си любимци - декоративно прасе, 2 кучета и 8 котки.

Следващият обвинен, който ще остане в историята с постъпките си в съда е Стефан Грозев. Човекът с феноменална памет и разсъдък, граничещ с талантливост към момента е в неопределеност и към сегашния миг продължава да се търси от полицията. През месец юни той напусна демонстративно правосъдната зала и оттогава потъна вдън земя. Малко преди този момент мъжът разгласи гладна стачка зад решетките, искайки да бъде пуснат на независимост.

Той е с повдигнато обвиняване за източване на Национален осигурителен институт посредством подправени болнични и за лъжесвидетелстване и умишлено въздействане върху очевидци в хода на следствието.

В хода на процеса, Грозев не един път показва извънредно надменно отношение при явяване пред съда, показвайки, че не зачита институциите и потвърждавайки, че може във всеки един миг да обърне процеса на 180 градуса, в случай че реши. Грозев неведнъж показва извънреден характер и забележителни знания в доста сфери от живота, опивайки се да обърне всяко изказване против него в своя изгода.

Друг паметен „ облик ”, застанал пред пловдивския съд е Любомир Яков-Бомбата. Той заслужи прякора си Бомбата, поради неведнъж подавани на сигнали за сложени взривни устройства.

27-годишният мъж застана пред Темида с необятна усмивка, откакто беше задържан за подправен сигнал за взривно устройство на Централна гара Пловдив. Той е прочут и с това, че наскоро заплаши Бойко Борисов и Ива Митева с ликвидиране.

В класацията ни за трагикомични нарушители за 2022 година попада и една жена. Това е Мария Димитрова-Карахристева, която блъсна младата лекарка Петя Аргирова на бул. „ Пещерско шосе ”, като си заслужи прозвището „ килърката на нефилими ”.

Според всички очевидци на злополуката, шофьорката преднамерено е блъснала пресичащата на пешеходна пътека лекарка, като я е наричала „ нефилим ”, „ сатанинско изчадие ” и други сходни и е крещяла, че ще убива нефилими и по тази причина преднамерено я е избрала да я блъсне.

Делото против шофьорката ще продължи и през идната година, като в последното съвещание беше назначена нова сложна тройна правосъдно психиатрична експертиза, която би трябвало да даде отговори на въпроси по отношение на вменяемостта на Мария Димитрова-Карахристева и дали тя е била в „ изключително психологично положение ” по време на случая. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР