Изминалата година определено беше успешна за пловдивския спорт, който изпраща

...
Изминалата година определено беше успешна за пловдивския спорт, който изпраща
Коментари Харесай

Световна шампионка по лека атлетика, европейски по щанги и още половин дузина медали завоюваха пловдивските спортисти

Изминалата година несъмнено беше сполучлива за пловдивския спорт, който изпраща сполучлива година изключително в самостоятелните спортове, където много пловдивски състезатели завоюваха медали от международни и европейски шампионати. В отборните спортове волейболната Марица още веднъж беше над всички и завоюва шампионската купа и Купа България, а Ботев съумя да се окичи с бронзовите медали.
Прочетете още
Индивидуални спортове

Лекоатлетката Пламена Миткова съумя да стане международен първенец до 20 години на шампионата в Кали, Колумбия. Пламена приключи финала с 6.66 м. в скок дължина и по този метод съумя да завоюва международната купа.

Щангистът на Марица Дейвид Фишеров стана европейски първенец при мъжете в категорията до 120 кг.. За страдание травма го спря да покаже най-хубавото от себе си на Световното състезание.

Най-добрият български гребец Кристиян Василев завоюва бронзов орден от Европейското състезание гребане за мъже.

Боксьорката Венелина Поптолева  завърши на второ място на Европейското състезание по бокс за дами в Будва, Черна гора.

Карате легендата на Пловдив - Валери Димитров за 21-ри път пловдивският каратист стана европейски първенец по карате в категория кумите до 85 кг. Той завоюва и бронзов орден в същата категория на Световното състезание.



Най-добрият пловдивски джудист Янислав Герчев стана сребърен медалист от Европейското в категория до 60 кг.

Състезателят по кану-каяк Ангел Кодинов беше доста покрай орден от Световно, само че приключи на четвъртото място, а на Европейското той стана пети на 500 метра.

Стрелецът Антон Ризов съумя да завоюва сребърен орден от Европейското в категорият малокалибрена пушка – 60 изстрела. Друг от пловдивските стрелци – Кирил Киров също завоюва орден от Европейско – в категория микс с пневматичен револвер – мъже и дами той също завоюва сребърен орден.

Сумистът Иван Пановски стана европейски първенец в категория до 70 кг. Също на европейското по сумо Димитър Рангелов завоюва сребърен орден.

Иванка Попова стана европейска шампионка по карате и бронзова медалистка на Световното в категорията кумите до 65 кг.

Антонио Папазов и Дарина Пашова приключиха на второ място в категория тройки на Световното състезание по аеробика.



Младите пловдивски гении също завоюваха медали с изключение на Пламена Миткова, която стана международна шампионка с бронзови медали от Европейското до 18 години се завърнаха Пламена Чакърова (скок дължина) и Васил Русинов (троен скок).

Световни първенци за юноши и девойки в аеробиката станаха Александър Мишинков , Християна Златанова , Марина Тандова и Теодора Рибакова .

Отборните спортове

Ботев счупи каръка и след 27 години завоюва орден от шампионата. Отборът приключи трети и се окичи с бронза, завоюва баража за Европа против Берое и се завърна в евротурнирите. Там отборът отпадна от кипърския АПОЕЛ Никозия, само че през този сезон “канарчетата ” са в извънредно положение. Отборът записа много загуби от тимове отвън топ 6 и даже от новаци в групата. Пловдивчани даже още не са се избавили, а към този момент отпаднаха от Купата и нямат съвсем никакви шансове за седмото място.

Локомотив изпрати тежък минал сезон, откакто тимът беше два месеца без победа и не съумя да стигне до баража за евротурнирите. През сегашния сезон тимът сподели доста положителни игри и е покрай третото място и напролет ще се бори за място в Европа. Единственото отрицателно беше отпадането за Купата още на осминафиналите.



Волейболните шампионки от Марица завоюваха нова купа и Купа на страната и участваха в групите на Шампионската лига. През този сезон маричанки преследват своята девета поредна шампионска купа, с което ще подобрят върха и ще станат единственият женски волейболен тим с сходно достижение. Отборът още веднъж играе в групите на Шампионската лига и дружно с волейболния първенец при мъжете – Хебър са единствените български тимове, които играят в Шампионска лига.

Баскетболистите на Академик приключиха доста мощно предишния сезон. Тимът играе на четвъртфиналните плейофи против бъдещия първенец Балкан и бяха доста близо от това да отстранят тима и то като посетител в Ботевград. През този сезон Академик не стартира доста добре сезона и е единствено с две победи, само че повода по тази причина са доста травми в тима. Пловдивчани към този момент са в съвсем цялостен състав и се надяват на доста по-добра година.



Футболната Марица беше на приливи и отливи във Втора лига. Отборът още веднъж е много умел, само че няколко слаби резултати в края на сезона изпратиха отбора покрай рисковата зона. Все отново през втория полусезон маричани ще могат да наваксат и най-вероятно ще си обезпечат спокойствието още след първите мачове.

Спартак се завърна в Трета лига, откакто завоюва изрично А ОФГ. При завръщането си отборът записа много добър полусезон. Отборът не е забъркан в битката за оцеляване в Югоизточната Трета лига и към този момент си обезпечи спокойствието до края на сезона. Влизане в топ 6 наподобява изцяло допустима цел за пловдивчани.

Женският баскетболен тим на Академик приключи на последното място в постоянния сезон и във втората тройка на женския баскетболен хайлайф. Тимът записа две победи за целия сезон. В женския баскетболен хайлайф няма изпадащи и отборът резервира мястото си. През тази акция не съумя да запише победа през първия полусезон. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР