Изминалата 2021г. беше изключително динамична година за пазара на недвижими

...
Изминалата 2021г. беше изключително динамична година за пазара на недвижими
Коментари Харесай

Ето къде апартаменти в Пловдив се предлагат за по 800 – 1000 евро за кв.м

Изминалата 2021г. беше извънредно динамична година за пазара на недвижими парцели. Броят на покупко-продажбите растеше непрекъснато, цените на жилищата се покачваха гладко с всяко минало тримесечие. Очакванията на специалистите за актуалната 2022г. са идентични с предходната, само че се приказва и за усмиряване и нормализиране на пазара. Очаква се банковата политика в региона на ипотечното кредитиране също да резервира положителни условия, макар слуховете за повишение на лихвения %. Такива са наблюденията  на организацията за недвижими парцели Arco Real Estate.

Активността на пазара на недвижими парцели в Пловдив през първото тримесечие на 2022 година отбелязва лек спад, само че като цяло равнищата се резервират като тези от края на миналата 2021 година Във втория по величина град в България вписаните покупко-продажби понижават с 3% по отношение на първото тримесечие на предходната година.

През същия интервал на предходната година регистрираният растеж в покупко-продажбите е достигнал 34%. Най-търсени още веднъж са двустайни жилища, като цените варират сред 80 хиляди и 110 хиляди евро. Цените на тристайните жилища са сред 90 хиляди и 130 хиляди евро. Изключително мощно е търсенето на парцели в центъра и към него, само че предлагането там е доста лимитирано.

Най-активно е предлагането в регионите " Христо Смирненски " (900 – 1400 евро/кв.м), Парк " Отдих и просвета " (950– 1400 евро/кв.м), Кючук Париж, Остромила, където парцелите на шпакловка и замазка се оферират на цени от 800 – 1000 евро/кв.м и от 1110 до 1150 евро/кв.м като приключени.

И в Пловдив се вижда прочут интерес към къщи и имоти за къщи наоколо до покрайнините на града. Предпочитани са селата Труд, Марково, Войводиново, Царацово, Радиново, Белащица и други, като там парцелите (ново строителство) се оферират на цени от 850 до 1140 евро/кв.м.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР