Изминаха цели две години, откакто новината за Ковид-19 преобърна света

...
Изминаха цели две години, откакто новината за Ковид-19 преобърна света
Коментари Харесай

Дойде ли краят: Светът се сбогува със сертификатите и маските

Изминаха цели две години, откогато новината за Ковид-19 прекатурна света и може би, след толкоз разновидности, разновидности и ограничавания, най-сетне се вижда краят на пандемията. През последните седмици светът се сбогува със зелените документи, бързите проби, маските и въобще с множеството ограничения, които възпираха естествения метод на живот. Вече има страни, които можете да посетите и без доказателства, че не сте инфектирани като удостоверение за имунизация или негативен тест за Ковид.

Зеленият документ отпада дефинитивно в България след 20-и март, а от през днешния ден в Белгия с изключение на него, отстраняват и маските. Жителите ще са задължени да носят маски само в лечебните заведения и градския превоз. С две думи - Белгия публично излиза от изключителното състояние, което бе оповестено на 13-и март 2020 година При тези условия в Белгия отпада и предварителното попълване на формуляр при пътешестване в Европа. Маските са целесъобразни към момента тук-там, на които се следи скупчване на доста хора.

 жена, маска, пандемия

Още на 12-и февруари Норвегия се раздели с множеството ограничавания, свързани с пандемията, в това число и наложителното съблюдаване на отдалеченост от 1 м, носенето на защитна маска и изолираност. Отпада и условието за вписване на влизане в страната.

В съвсем същото време множеството ограничавания бяха анулирани и в Дания, защото сериозната фаза е отминала. Отпада задължението за носене на защитни маски, а хората към този момент няма да са длъжни да демонстрират документи, че са имунизирани, преболедували или тествани. Позволени са всеобщите мероприятия, работещите се завръщат в офисите, към този момент могат да бъдат посещавани питейни заведения и нощни заведения.

Англия също отстранява имунизационните паспорти и маските на публични места. Отпада и рекомендацията за работа от у дома, а след 24-и март евентуално ще бъде отстранена и самоизолирането.

 маска, пандемия

И Литва е измежду страните, в които рестриктивните мерки паднаха, макар че равнището на болест не е спаднало значително. Причината за отпадането на ограниченията в обособените страни обаче е новият вид на Ковид - Омикрон, който е мощно инфектиран, само че не носи тежки последици и заплаха от съдбовен край.

По всичко проличава, че новото обикновено, с което свиквахме цели две години към този момент си отива.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР