Изминаха почти три десетилетия от кончината на Фреди Меркюри. Този

...
Изминаха почти три десетилетия от кончината на Фреди Меркюри. Този
Коментари Харесай

Тайната падна: Ето какво е провалило секс живота на Фреди Меркюри

Изминаха съвсем три десетилетия от кончината на Фреди Меркюри. Този извънземен музикант обаче продължава да е притегателна мощ за милиони по света, а всичко към неговата музика и живот е обект на непрекъснат интерес. С течение на времето излизат нови любопитни детайлности към именития вокалист на „ Куин “,.

Коя е любовта на живота на Фреди?

На този фундамент той постоянно е качвал Мери Остин. Но Меркюри имал един табиет, който напряко побърквал приятелката му.

Фронтменът на Queen има връзка с Мери до декември 1976 година, само че тя очевидно не издържала на ексцентричното му държание и най-много на обстоятелството, че я „ зарязвал “ в леглото, с цел да се отдаде на ненадейно връхлетялото го ентусиазъм.

В едно изявление Фреди споделя, че имал навика да става нощем и да взима пианото си до леглото, с цел да композира нова ария и това значително пречело на любовния му живот.

Тези обстоятелства стават ясни от нова книга за именития реализатор, която се споделя „ Freddie Mercury: A Life, In His Own Words “, и в която са събрани някои от най-известните му изявленията и цитати.

Веднъж Фреди Меркюри, който несъмнено е приет за един от най-великите музиканти в света, споделя:

От леглото желаех да стигам клавишите

„ Една нощ, до момента в който с Мери живеехме дружно, се разсъниха и една ария не можеше да ми излезе от главата. Просто трябваше да седна и да я напиша. Затова завлачих пианото до леглото, с цел да мога да стигам клавишите. “

Явно Мери е търпяла това състояние за известно време, само че самият Фреди споделя, че да свири на принадлежности в леглото в действителност си е било прекомерно.

В друго изявление след време той споделя: „ Това не продължи дълго. Тя не можеше да го понесе. И не мога да кажа, че съм сюрпризиран. Но вдъхновението просто ме спохожда на всички места. Идва, когато минимум го чакам, и проваля половия ми живот. Мога да получа ентусиазъм и до момента в който седнал съм във ваната “.

Всъщност, нещо изцяло обикновено за гениите в изкуството. Винаги е имало някаква цена, която да се заплаща за сметка на гениалността.

Аз съм същински романтик

„ Става дума за обич и страсти, и усеща. Става дума за настроения. Повечето от песните, които пиша, са любовни балади, в които става въпрос за горест и болежка, само че в това време са фриволни и разказани шеговито. Такава е цялата ми природа, допускам. Аз съм същински романтик. “

Този романтизъм в музиката и това ненадейно ентусиазъм явно провалят връзката сред Фреди Меркюри и Мери Остин.

Драмата за великия музикант обаче е огромна. Въпреки своята подчертана екстравагантност, той споделя: „ Единственият ми другар това е Мери и не желая никой различен “.

За нетрадиционната ориентировка на именития солист на групата Queen знаят всички, а дамата, която постоянно е обичал, остава в сянка, написа BoredPanda. Мери е 19-годишна, когато при започване на 70-те години за първи път се среща с Фреди, чието същинско име е Фарок Булсара.

Тогава тя работи в стилния магазин „ Биба “ в Кенсингтън, Западен Лондон, когато се среща с „ ексцентрично “ изглеждащия музикант. В свое изявление Мери споделя: „ Той беше безусловно неповторим и убеден в себе си за разлика от мене. Трябваха ми три години, с цел да се влюбя в него същински. Но такова възприятие не съм изпитвала към никого. С него се усещах предпазена “.











Певецът помагал на лейди Даяна да се дегизира като мъж.

Влеченията на музиканта към мъже

Двамата с Мери стартират да живеят в малко жилище – тогава Меркюри към момента не е звезда. Отношенията им не престават 7 години и артистът неведнъж повтаря, че за него Мери е незаместим другар. И макар че връзките им са от ден на ден платонични – поради увлечението на артиста към мъже – връзката им се задълбочава.

„ Нашият разказ ще завърши със сълзи, само че от тях породи дълбока връзка и това никой не може да ни го отнеме “, споделя Фреди. „ Никой от любовниците ми не може да размени Мери. Тя беше моят единствен другар, моята брачна половинка. Да, аз възприемах тези връзки като брак “, добавя той.

Тя се грижи за него до самия край

Фреди купува жилище на своята другарка покрай неговото имение и разкрива душата си пред нея. А за него тя се грижи, когато артистът се разболява от СПИН. Остава с Фреди до самия му край, а той й оставя по-голямата част от положението си.

„ Ако всичко се случваше по различен метод, ти щеше да бъдеш моята брачна половинка и при всички случаи всичко, което имам, щеше да бъде и твое “, написа той в своето наследство.

Остин се омъжва след това за предприемача Ник Холфорд, само че бракът се оказва малотраен. Има разказ и с художника Пиърс Камерън, от който са и двамата й синове и с който също се разделя. Мери, както считат нейните другари, по този начин и не си намира мъж, чиито душевни качества би могла да съпостави с тези на Фреди.

„ Със гибелта на Фреди аз изгубих моето семейство. Той беше за мен всичко – като се изключи синовете ми “, споделя тя след гибелта му.

Парите не могат да я утешат

67-годишната Мери Остин получава 51,3 млн. $ за кино лентата „ Бохемска рапсодия “, освен това без да взе участие в него и без да има някакво отношение към сюжета. От нея се желало единствено да даде единодушието си за заснмането му.

За какво е получила големите пари? Преди гибелта си Фреди й завещава 50% от своите бъдещи приходи от всички творби, свързани с неговото име. Участниците от групата Queen – Фреди Меркюри, Брайън Мей, Роджър Тейлър и Джон Дийкън са си поделяли финансовите приходи на четири елементи.

В наследството си артистът разделя своята част сред Мери, родителите и сестра си. На Остин той завещава 50%, и по 25% на родителите и на сестра си. След гибелта на родителите му тяхната част от наследството отива при Мери, тъй че в този момент тя получава 75%.

Тя живее в голямо имение за 25,6 млн. $, сътоящо се от 28 стаи, в западната част на Лондон, което преди е принадлежало на артиста, и рядко поддържа връзка с публицисти. А наследството й включва освен дома, само че и сбирката от творби на изкуството и мебели жанр Людовик XV, които именитият артист е събирал през целия си живот.

Какво не знаем за неповторимия артист

Днес Фреди Меркюри трябваше да бъде на 73 години. Има доста неща, които необятната аудитория не знае за него. Ето някои от тях.

Брайън Мей се тормозил, че Фреди няма да може да запише песента Show Must Go On, тъй като заболяването му към този момент била доста напреднала и той едвам се движел. Но артистът изпил порядъчно количество водка, споделил на Мей: „ Ще го направя, скъпи “, и записал песента от първия път.

Фреди Меркюри постоянно дегизирал принцеса Даяна в мъжки облекла, с цел да може тя да излиза с тях по клубовете и никой да не я разпознае.

Когато го попитали какъв е смисълът на припева на Bohemian Rhapsody, Фреди дал отговор, че в него няма смисъл, а е формиран от глупости, които се римуват.

Вокалът на The Who Роджър Долтри споделя за Меркюри: „ Той е най-виртуозният рок реализатор на всички времена. Той можеше да изпее всяка ария във всеки род. Можеше да трансформира стила си на пеене от стих на стих и, божичко, това е същинско изкуство. Той беше брилянтен “.

Според легендите гласовият диапазон на Фреди е бил 4 октави. Учените не са съумели да потвърдят тези изказвания, само че артистът е имал необикновен надзор върху гласа си и е можел бързо да трансформира звученето си от бас до тенор. Освен това е любопитно, че когато говорел, гласът му бил по-скоро баритон, само че при пеене звучал като тенор.

Фреди Меркюри и Майкъл Джексън се пробвали да запишат няколко песни дружно, само че явно нещата не са се получили. Според слуховете отговорен е бил Майкъл Джексън, който непрекъснато водел домашната си лама в студиото.

По едно време Фреди е имал 10 котки. Той даже им посвещава албум (Mr. Bad Guy), както и ария (Delilah).
Фреди въобще не харесвал зъбите си и се срамувал от тях, само че не желал да ги трансформира, тъй като се страхувал, че това ще промени неповторимото звучене на гласа му.

Кърт Кобейн загатва Фреди в бележката, която оставя, преди да се самоубие. В нея той написа, че постоянно се е възхищавал на музикалните му благоприятни условия.

Фреди самичък измислил фамозното лого на Queen. В него ще видите зодиакалните знаци на всички членове на групата: два лъва за Дийкън и Тейлър, рак за Мей и две феи за Меркюри, който е роден под знака на Девата.

Ето какво споделя Брайън Мей за записването на последния им албум Made in Heaven: „ Той все ми повтаряше „ Пиши още, напиши ми още песни. Просто желая да ги изпея и когато си отида, ти можеш да ги довършиш “.Той в действителност беше смел “.

В анкетата на BBC за най-великите британци в историята Фреди е на 59-о място, макар че е роден в Занзибар.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР